PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10213}

Święci z Bostonu

The Boondock Saints
1999
7,8 169 tys. ocen
7,8 10 1 169433
7,1 29 krytyków
Święci z Bostonu
powrót do forum filmu Święci z Bostonu

arcydzieło

ocenił(a) film na 10

film zaliczam do arcydzieła. ponieważ po mimo tego, że film był w dużej części oparty na religii, chrześcijaństwie a ja jestem ateistką i szczerze nie cierpię tych kościelnych bzdur to w tym filmie zupełnie mi to nie przeszkadzało. naprawdę świetnie wymieszanie czarnej komedii z dramatem. świetna rola W.Dafoe czy D.Rocco również bardzo spodobał mi się w tym filmie rola Normana Reedus'a. najbardziej w głowie zapadły mi słowa Murpha na końcu filmu
"Nie zabija,
nie gwałć,
nie kradnij,
oto zasady ,
które powinny być bliskie każdemu,
bez względu na wiarę."

sexwithJoker

Ten film tak odnosi się do religii jak filmy fantasy do realnego świata i właśnie dlatego ten film mnie rozśmieszył. Już bardziej realne byłyby przygody papieża terrorysty ;-0

ocenił(a) film na 9
otorian83

Dobrze, że cię rozśmieszył. W końcu jest w nim wiele scen komicznych. Nie wiem skąd oczekiwania, że film będzie nawiązywał do religii. Z wyjątkiem może Starego Testamentu (i tak tylko drobne nawiązania)ten film nie ma najmniejszego związku z religią. To po prostu czysta rozrywka ze scenariuszem który został przez niektórych potraktowany nadto dosłownie.

P.S: Papieża terrorysty nie było. Na pocieszenie polecam komiks "Kaznodzieja":).