Duzo lepszy od Olympus has Fallen. Duzo śmiesznych momentów + dobre kino akcji.
zgadzam sie z Twoja opinia Olympus has Fallen dalem mocne 7 bo byl dobry, a ten film zasłuż na mocne 9
Jak już porównujesz we dwa filmy....
...Z kolei ja się nie zgadzam, ponieważ moim zdaniem " fabuła " chociażby ataku była BANALNA. Moment tych " groźnych i niebezpiecznych " terrorystów w momencie kiedy ta " mała " przeciwstawiła się słownie rozwalił mnie i moje " emocje " z minimum do zera. Akcja była dużo dużo różniąca się niż w tym pierwszym filmie. Nie wydaje mi się, żeby w takich filmach i w takiej sytuacji ( bo film nie był przedstawiany jako " Humorzasty " tylko " ThrillerAkcja " - a to już o czymś świadczy ) przy tylu zabiciach i krwi pojawiały się ( jak dla mnie ) głupie momenty i w ogóle nie śmieszne. ten film zasługuje na mocne 6 i to max. Dziękuję.
Ten film jest totalnie bez klimatu w porównaniu do Olimpu zero elementu zaskoczenia , do Białego domu weszli jak do sąsiadki z drugiej strony ulicy :) 20 lat temu to jeszcze by sie go fajnie oglądało jakby był wcześniej niż Die Hard zresztą próbuje ją kopiować w bardzo kiepskim stylu . Mocno naciągane 5
Olimp w ogniu mimo ze ta sama oklepana fabula i naiwna akcja o dziwo sie dosc dobrze ogladalo.
Najbardziej rozwalila mnie scena jak dziewczynka wyszla z flaga i zaczela machac, po czym pilot odmowil wykonania rozkazu (zbombardowanie bialego domu), poprostu LOL.