PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654022}

Świat w płomieniach

White House Down
2013
6,4 61 tys. ocen
6,4 10 1 61284
5,5 32 krytyków
Świat w płomieniach
powrót do forum filmu Świat w płomieniach

Reżyseria R.Emmerich ? Przecież ten facet, chyba nawet śpi w piżamie uszytej z amerykańskiej flagi. Szykuje się gniot w gwiazdki i paski, wyreżyserowany przez największego wazeliniarza w przedstawianiu "wspaniałego i bohaterskiego" U.S.A.

wertuqq

Haha, co racja to racja. Faktem jest, że Emmerich jest beznadziejnym reżyserem, jedyne co potrafi to wysadzać i niszczyć naszą planetę. Jego filmy nie mają w sobie NIC poza efektami specjalnymi.

ocenił(a) film na 6
AdWienc

swoją drogą, Robi to ZAJEBIŚCIE!!!! i CHWAŁA MU ZA TO

tuba_83

Każdy głupek nakręciłby coś takiego, wystarczy grupa specjalistów od efektów.

ocenił(a) film na 6
AdWienc

nie mów mi że nie lubisz oglądać takiej bezmyślnej Rozpierduchy.

tuba_83

Nie cierpię arcygłupich filmów Emmericha ze scenariuszami na poziomie gimbazy.

tuba_83

Wręcz nie cierpię.

ocenił(a) film na 6
tuba_83

nikt nie zmusza ciebie żebyś oglądał

użytkownik usunięty
AdWienc

Nastepny "znafca" na forum.

No tak, w końcu jesteś fanem Blade'a, lubisz gnioty takie jak filmy Emmericha. Byle coś wybuchało i ginęli ludzie, prawda?

użytkownik usunięty
AdWienc

czasami takie, czasami jakieś poważniejsze , (fajnie że przejrzałeś moja liste i pewnie zauważyłeś że mamy mnóstwo podobnych ocen) , ale mi chodziło o to ze napewno nie każdy głupek potrafiłby nakrecić takie filmy , uwierz mi ... ziomku ;p

AdWienc

Raz mu się tylko w Anonimusie pomyliło i zrobił bardzo dobry film :D

wertuqq

dokładnie! a mnie jeszcze dziwi, że ktoś np.w Polsce chce takie filmy oglądać

wertuqq

No i bardzo dobrze! Patriotyzm to jest takie słowo, którego Polaków chcą oduczyć. I Ty jesteś ofiarą tego prania mózgu. Ty i miliony innych Polaków. Amerykanie kochają swój kraj i kochają gloryfikujące go filmy.
A Polacy dostają antypolskie "PO-Grossie".
Dlatego Ameryka jest wielka a Polski jutro nie będzie.

ocenił(a) film na 1
ElRio

Masz tak od urodzenia czy to skutek urazu głowy ?

wertuqq

Jesteś tylko głupim lemingiem czy prawdziwym Judaszem?
O takich jak ty Lenin mawiał "pożyteczni idioci".

ocenił(a) film na 1
ElRio

Ani jedno, ani drugie. Po prostu uważam, że mam lepszy gust filmowy od ciebie.

wertuqq

Twój gust jest kształtowany przez Gaz Wybuchowy z Czerskiej a więc jest najgorszy z możliwych.
Zapewne jesteś fanem PO- Grossia oraz faszystowskiego serialu "Nasze matki, nasi ojcowie".

ocenił(a) film na 1
ElRio

Akurat "Pokłosie" i "Nasze Matki, nasi ojcowie" to szmira jakich mało. Plasują się dokładnie na tym samym poziomie co twórczość omawianego wcześniej wazeliniarza Emmericha. Tak więc pudło !

wertuqq

No to przynajmniej w jednym się zgadzamy.

ocenił(a) film na 7
wertuqq

Pewna dawka patetyzmu nie jest zła. w "Olimpie w ogniu" to nawet fajnie wyszło, no bo jak film jest o białym domu i prezydencie usa, to wiadomo że będzie patriotyczny, aczkolwiek tu Emmerich przesadził w samym finale z tą dziewczynką z flagą i tymi pilotami myśliwców - to już był gruby hardkor...