PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=947}

Żona astronauty

The Astronaut's Wife
1999
6,3 46 tys. ocen
6,3 10 1 46242
4,7 16 krytyków
Żona astronauty
powrót do forum filmu Żona astronauty

Widzicie jakieś podobieństwia miedzy tymi filmmami??
Ja zauważyłam ich mnóstwo, zaczynając od fryzury głównej bohaterki, poprzez męza-zdrajce kończąc na ciąży z dziwactwem nieludzkim.
Co jeszcze zauważyliście??

ocenił(a) film na 6
owadodestruktor

Tytułowa żona astronauty miała także "dziwne" sny tak samo jak bohaterka "Dziecka Rosemary". Panie śniły o tym, co działo się naprawdę. Oba filmy niezłe, a Depp' a się bałam :D
Trafna uwaga co do fryzury ;)

ocenił(a) film na 6
owadodestruktor

W jego biografii przeczytałam, że ktoś mu poradził zagrać w jakimś filmie komercyjnym...bo przez to, że grywał ekscentryków i indywidualistów zarzucano mu, że jest aktorem jednej roli...i Hollywood zaczynało o nim zapominać...zdecydował się więc na ten film gdyż myślał, że jest na tyle komercyjny żeby stać się hitem...a poza tym chciał się wcielić w zły charakter:)

ocenił(a) film na 5
owadodestruktor

Film polecam tym, którzy nie widzieli Dziecka Rosemary. SPOJLERY
Od początku filmu ma się wrażenie, że jest zbyt podobny do dziecka Rosemary i to się potęguje aż do końca. Podobieństw jest więc całe mnóstwo np: jest też spotkanie z kimś po telefonie które w końcu się nie udaje i samo zakończemnie, że dzieci żyją dalej. Oczywiście muszą być różnice i są, ale liczyłam przynajmniej na inne zakończenie, że dzieci nie przeżyją, czy coś..