PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=947}

Żona astronauty

The Astronaut's Wife
1999
6,3 46 tys. ocen
6,3 10 1 46242
4,4 18 krytyków
Żona astronauty
powrót do forum filmu Żona astronauty

Widzę, że przeważają oceny negatywne. Rzeczywiście, zakończenie może rozczarowywać, podobnie jak miejscowa sztywność dialogów, ale ogólnie pomysł jest dobry, ja spokojnie daję 6, m.in. za ładne zdjęcia, jak w temacie.

Kruchy_86

[spoiler]Wszystko byłoby ok gdyby nie zakończenie, ja w pewnym momencie myślałem, że to bedą jej urojenia wtedy by był film naprawdę dobry, a wciskając taką bajkę na koniec, to sorry niestety słabo.

ocenił(a) film na 8
flowwere

gdyby byłyby to jej urojenia film wg mnie byłby przeciętny,wiele jest filmów z takimi zakończeniami,a tu bez "hepi endu" więc ja daje 10/10 film genialny

ocenił(a) film na 10
Kruchy_86

Przyznaję rację, zdjęcia świetne, ponadto wspaniała "kolorystyka filmu" - soczyste, wyraziste barwy, czasem zimne potęgujące wrażenie nieprzychylności wobec bohaterki. Z mojej strony pochwała także za bardzo dobrą muzykę i grę Charlize Theron, która przyćmiła Depp'a. Daję 9/10.

Homo_Gothikus_Industrial

A mnie zdjęcia nie zachwyciły, nie wyróżniły się niczym szczególnym. Takie proste, aczkolwiek nie złe. Świetne zdjęcia to są w "Ludzkich dzieciach" czy w "Moulin Rouge", a te są, że tak powiem przeciętne. Charlize, rzeczywiście lepsza od Depp'a . Na muzykę nie zwróciłam szczególnej uwagi, więc też nie nie wyróżniające się niczym czego jeszcze nie było. Powiem tyle wykonanie dość słabe, choć scenariusz nie taki zły. Ogólne mocne 6;)

ocenił(a) film na 5
Kruchy_86

Ja daje 4/10. 4 daje za pomysł. Film mimo wszystko bardzo nudny!

użytkownik usunięty
Kruchy_86

dla mnie zakończenie super, nie takie jak by sie chciało co nie? i dobrze ! za bardzo jesteśmy przyzwyczajeni ze wszystko jest tak przewidywalne i kończy się tak, jakbyśmy tego chcieli...
Dlatego lubię filmy/ksiązki nawet z najbardziej oryginalnymi (chamskimi?) zakończeniami, (odchodząc od tematu) np. książka, gdzie prez 100 stron opisywana jest dana postać, która później, nagle, nieoczekiwanie, tak jak w życiu, umiera, i może jest złość - tyle czytałem a tu koniec, ale efekt bardzo dobry!