Niesamowity film. Wzruszający, zabawny, szokujący, zmuszający do refleksji nad poważnymi sprawami, o których opowiada. No i wspaniała gra aktorów.
Dla mnie tak samo - rewelacja. Widziałam go na tegorocznej Off Camerze i to właściwie przez przypadek, bo pracując przy organizacji często wchodziłam na przypadkowe filmy. Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Takie kino życiowo - wrażliwe. Robi ogromne wrażenie. Z tego, co pamiętam miał też ciekawą ścieżkę dźwiękową. Cieszę się, że wchodzi do kin.
Dobrze, że polskie kina w końcu go wyświetlą, bo takie filmy po prostu trzeba oglądać. Mnie rzucił na kolana! Jak dla mnie jest po prostu rewelacyjny. Brak mi innych słów, żeby opisać swój zachwyt...
Zgadzam się. Film porusza dość trudną, delikatną tematykę. Pokazuje problemy rodzinne przez pryzmat uczuć. Aktorzy bardzo dobrze poradzili sobie ze swoimi rolami. Z czystym sumieniem można polecić ten film.
dziwie się że dopiero teraz jest on wyświetlany w Polsce... Bardzo dobry film... tak, jest wzruszający, zabawny itp... Do tego przypomniał mi kiedy mi się skończyło dzieciństwo i w jaki sposób... Przypomina ten film o tym że my też byliśmy dziećmi...
bardzo zaimponował mi gruby chłopczyk... Wierzcie mi jakbym widziała własną matkę, patrząc na jego matkę... Dokonał cudu dla mnie nieosiągalnego
zgadzam się z poprzednikami. Film jest niezwykły,przede wszystkim zupełnie inny od tych wszystkich wyświechtanych hollywoodzkich produkcji,jakie widzimy codziennie.Nie jest nafaszerowany znanymi aktorami z doranbianymi biustami, jest ludzki,naturalny i dzięki temu bardziej wiarygodny. W dodatku porusza ważne kwestie,mianowicie jak opacznie czasem dzieci postrzegają świat dorosłych i jego problemy. Dziwi mnie,że dopiero teraz film trafia do polskich kin,jednak trzeba się cieszyć,że trafia w ogóle:) ja polecam wszystkich,również ze względu na ścieżkę dźwiękową,która jest,moim zdaniem,dobrana rewelacyjnie.
Po filmie mam takie mieszane uczucia, że szkoda gadać... No film był dla mnie rewelacyjny. Dosłownie czuję zgniecony obrazem, który zobaczyłem. Jakże pięknie przedstawione są problemy wieku dorastania, przyjaźni, inności i wyalienowania. Jest to bardzo mocny film i boję się o cokolwiek zapytać i cokolwiek napisać. Boję się również zastanawiać nad tym filmem, żeby tylko moja "myśl", która po obejrzeniu mnie ogarnia, nie została rozproszona i zniekształcona. Poczytam jeszcze refleksje po obejrzeniu filmu i może poukładam sobie wszystko w głowie.
Dla mnie 10/10.