PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=741189}

183 metry strachu

The Shallows
2016
5,7 49 tys. ocen
5,7 10 1 48990
5,4 28 krytyków
183 metry strachu
powrót do forum filmu 183 metry strachu

Szczęki miały klimat.
Bałam się oglądać tv będąc dzieciakiem, kiedy wieczorem, latem grali Szczęki. Oczywiście było pewną niedorzecznością, że rekin zamiast na coś sensownego polować, poluje na kutry, pomosty i dmuchane banany i...jakiegoś żylastego gościa, a do tego wszystkiego ryczy wyskakując z wody, no ALE to były Szczęki.
Ludzie nad jeziorami i stawami po projekcjach się bali wejść do wody.
Kilka lat minęło i po Piekielnej Głębi powinno się już temat rekina zostawić w spokoju, jeśli nie ma sie na niego jakiegoś sensowneg pomysłu.
Ale nie. Ktoś musiał popełnić tę bzdurę. I oto żarłacz biały mając do wyboru wielorybie truchło i chudą cizie na zardzewiałej bojce, wybiera...gnaty i rdzę.
Nic się tu kupy nie trzyma, nic. Od zachowania rekina po nurkowanie błyskawiczne celem zabicia go. Dramat i padaczka. Tak jak ten tytuł.

myrpla

Film jest Bardzo Dobry nie można mu nic zarzucić. Młoda Nancy ( Blake Lively ) chciała tylko wypłynąć do brzegu, ale rekin w tym jej przeszkadzał więc człowiek w takiej sytuacji robi wszystko by nie dać się zabić. Nie wiem co ci się w tym filmie nie podobało.

ocenił(a) film na 1
Mario_BrosGames

Tylko, że rekin nie poluje na ludzi i boje kiedy w pobliżu ma wielorybie zwłoki

myrpla

Wiadomo że w rzeczywistości to rekin by chyba raczej wybrał wieloryba, jednak ona miała świeżą ranę więc żarłacz jednak wybrał mniejsze zło. :D A czy rekiny nie polują tego to nie wiem ? lecz człowiek ( Myśliwy ) to na pewno poluje na bezbronne zwierzęta.

ocenił(a) film na 1
Mario_BrosGames

Mniejszym złem jest w tym przypadku martwy wieloryb, którego wystarczy zjeść, nie marnując przy tym żadnej energii w przeciwieństwie do polowania na panią bez grama tłuszczu

myrpla

Moim zdanie tak czy inaczej nie dopłynęła by do skarpy lub do boi z taką głęboką raną. Przegrała by z rekinem no ale cóż to tylko film.

ocenił(a) film na 1
Mario_BrosGames

Kretyński film który wykreował bzdurną sytuację, przyczyniając się przy okazji do czarnego PR'u rekinów. (Sharkwater proponuję obejrzeć)