....ale ten film naprawdę mi się podobał .Nie przepadam za kinem Japońskim i średnio trawie ich humor ale ta produkcja ,,zabiła mi ćwieka''
Podszedłem do tego filmu jako do filmu psychologicznego ,nie zawiodłem się . Spleciona mnogość wątków nadały głębszego nieco infantylny , naiwny charakter temu filmowi , lecz z drugiej strony jako całość produkcji świetnie się uzupełniają , trzymając od czasu do czasu w napięciu , zaskakując widza. Jeśli szukasz horroru albo filmu wojennego to nie jest film dla Ciebie , ale jeśli szukasz pewnej innowacyjnej abstrakcji ... czegoś innego niż standardowe (,,nudne od lat'') produkcje hollywoodzkie ten film może przypaść tobie do gustu.
Film jest bardzo nie standardowy co czyni go trudnym w odbiorze dla widzów którzy oczekują pewnych wyrobionych schematów. Jednakże polecam ze względu na oryginalność , warto dodać tez słowo muzyce, która była całkiem ciekawa, ale było jej za mało w tym filmie ;).
No właśnie .Nie chcę wyjść na snoba który przepada za filmami odrzuconymi przez większość filmwebowiczów , ale film ten ma swoją jakąś tam myśl ,może nie do końca zrozumiałą -różnice kulturowe ,w sumie mnie wciągnął , no i zaskakujący finał ... POLECAM , zwłaszcza tym , którzy nie zawsze sugerują się punktacją , i lubią wyszperać coś do obejrzenia na własną rękę ...
Naprawdę warto obejrzeć ten film. Jest trochę dziwny, inny, bo po pierwsze - to produkcja azjatycka, a po drugie - ma dość nietypową fabułę. Żołnierze plączą się po dżungli, niby nic wielkiego się nie dzieje, jeden wybuch, jeden strzał. No i zakończenie... Jeśli ktoś go nie zrozumiał to polecam przeczytać komentarze, gdzieś tam poniżej, wszystko jest wyjaśnione...