Najlepszy film w swojej kategorii, a osoby które mówią, że jest nudny, to chyba nie widziały innych filmów katastroficznych. Tutaj co najmniej fabuła trzyma się kupy, są ciekawe efekty i czasami film trzyma w napięciu, a nie te inne, w których pierwsza godzina to rozmyślanie, później ratowanie świata i zwycięstwo.
Świetna muzyka i efekty, a to w takich filmach jest najważniejsze. Oceniam go na 10/10 w swojej kategorii.
'Najlepszy film w swojej kategorii, a osoby które mówią, że jest nudny, to chyba nie widziały innych filmów katastroficznych'- Cóż, zanim nadeszły efekty film nie budował zbytnio napięcia i był dosyc mocno nudny, z tego co pamiętam trochę to trwało zanim coś zaczęło się dziac, więc nie dziwie się ludziom opisującym film jako nudny skoro reżyser przez jego połowę nie może nic wymyślec jak temu zaradzic. A ja się do nich zapisuje i oglądałem dużo lepsze katastroficzne, już armageddon więcej sobą reprezentuje. Ocena 10/10 to trochę śmieszne w filmie, który poza nieprzeciętnymi efektami nic w sobie nie ma. Oglądałem dawno 2012, ale wybitnej muzyki tam nie doświadczyłem, bo z pewnością bym zapamiętał, a film bez dobrego podkładu muzycznego na pewno nie zasługuje na10/10 ani 9/10, bo to buduje klimat. Aktorzy mierni, przede wszystkim główny bohater, ale może mam do tego aktora uprzedzenie. Dałem 6/10, bo mnie mocno rozczarował, nawet jak na film dla mas, a ocena i tak podniesiona bo sobie fajne efekty zobaczyłem
Nudny? Każdy ma inny gust, mi np. wycieczka do tego parku (już mi się nie chce przypominać nazwy) była ciekawa. Jeszcze nawet początek, ja akurat lubuje się w statystykach i innych rzeczach, więc mnie to ciekawiło. :-)
PS. Ocenę zmieniłem jednak na 8/10.
"Najlepszy film w swojej kategorii, a osoby które mówią, że jest nudny, to chyba nie widziały innych filmów katastroficznych"
Litości. To, że inne filmy też są nudne, nie oznacza że ten nie jest.
No to właśnie pisze, że osoby, które mówią, że ten film jest nudny, nie widziały chyba innych filmów katastroficznych, a zwłaszcza tych związanych z 2012r.
"Fabuła trzyma się kupy ?" ...Ucieczka mniejszym samochodem w ostatniej chwili ... ucieczka większym samochodem w ostatniej chwili .... ucieczka mniejszym samolotem w ostatniej chwili ... ucieczka większym samolotem w ostatniej chwili .... i na koniec wielkie zaskoczenie .... wyhamowanie statku w ostatniej chwili.