Lepszy 2012 efekty itd. tylko bohater zawodzi tzn "SUPERBOHATER" bo tylko tak mozna opisac czlowieka ktory cudem uchodzi smierci kilkanascie razy. ta postac glownie psuje caly film ktory naprawde fajnie sie oglada
dla mnie tez pojutrze ciekawszy, przede wszystkim nie jest taki dlugi i nie ciagnie sie ze zbednie dodanymi scenami. fakt efekty w 2012 niezle ale dluzyl mi sie cholernie z 40 minut bym wykasowala
Jak dla mnie "Zapowiedź" kładzie obydwa filmy, ale oooops, tego nie było w pytaniu.
To nie było ufo. Raczej anioły w czymś imitującym kometę. W dodatkach po części wyjaśniają.
Zdecydowanie Pojutrze, który był chyba najlepszym filmem w karierze Emmericha, natomiast 2012 to z kolei jego najgorszy gniot. Oceniłem tak a nie niżej przez niewykorzystany potencjał tematu i efekty, które mimo, że jawnie robione na siłę są, przyznaję, imponujące.
zgadzam się z przedmówcą, raczej powinniśmy debatować który gorszy..Oba to badziewia totalne, zresztą tudno szukać u tego reżysera filmu przyzwoitego..
"który film lepszy ?"
Raczej "2012", ale obydwa są wprost rewelacyjne i oczywiście są to najlepsze filmy katastroficzne jakie powstały.