PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273249
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

uroczyście obiecuje nie śmiać się i nie szydzić z pewnych 'wyolbrzymień' pana Emmericha, po tym co ostatnio dzieje się w Japonii.

ocenił(a) film na 8
elensil20

masz kolego racje :(:(

ocenił(a) film na 8
elensil20

właśnie chciałam założyć podobny temat na forum ale mnie ubiegłeś.
Po prostu przeraził mnie ten kataklizm w Japonii a niektóre obrazy i filmy z tego kataklizmu przypominają film 2012 ;/;/ !!!...A najgorsze jest to ,że był on tak mocy ,że aż jego skutki doszyły do USA ;/ I w ogóle oś ziemi sie zmieniła o 10 cm wynikiem czego doba będzie teraz krótsza ;/ Czy to zapowiedź czegoś strasznego ;/ ?

ocenił(a) film na 8
qantum

Powiem tak zapowiedz ja jestem przekonany ze tak :( a dowiem sie dokladnie tego w 2012 r 21 Grudnia godziny nie pamietam :(

ocenił(a) film na 8
BlueMagic88

"a dowiem sie dokladnie tego w 2012 r 21 Grudnia "
Chyba za dużo głupot sie naczytałeś o tym 2012...
Ja wierzę w to ,że w którymś momencie dojdzie do totalnej zagłady na skutek pochylania się osi ziemi ale kwestionowałabym czy dojdzie do tego akurat w 2012... To nie jest taki szybki proces. Ziemia w ciągu roku nie pochyli sie nagle o 90 stopni. Ale wiem jedno. Fizykiem nie jestem ale jeśli coś sie przychyliło to będzie z biegiem czasu co raz bardziej się pochylac pod wpływem ciężaru. Moim zdaniem , może nie w 2012 ale jestem raczej pewna ,że na przełomie najbliższych kilku lub kilkunastu lat nastąpi zagłada :(
Raczej nie chodzi o 2012 bo Bóg powiedział ,że nie znacie dnia ani godziny ,a Bóg raczej hipokrytą nie jest i nie zrobi końca świata w chwili kiedy wszyscy będą się go spodziewać ;p

ocenił(a) film na 6
qantum

11 Marca 2004r. - zamach w Madrycie, 11 Września 2001r. - zamach na World Trade Center, 11 Marca 2011r. - Trzęsienie ziemi i fala tsunami w Japonii. Koniec świata ma być 21.12.2012r. A co za tym idzie, 2+1+1+2+2+0+1+2=11. ; o. I co o tym sądzicie.?

ocenił(a) film na 8
Steku

Steku ... i że niby o co Ci chodzi ?
Sugerujesz ,że koniec świata ma być w tym roku ? Bo twój post jest trochę zagmatwany :)
Raczej jestem bardziej przekonana do swojej teorii :)
Po za tym po co podajesz te wszystkie wydarzenia jak zamach w Madrycie czy zamach na wtc? Co one niby mają wspolnego z koncem swiata ? Równie dobrze mógłbyś podać jeszcze datę zatonięcia Titanica , 2 wojny swiatowej, bitwy pod Kartaginą itp...ogarnij się :)

ocenił(a) film na 8
qantum

Powoli zgadzam sie z setkiem czytalem bardzo duzo na ten temat i to co sie dzieje w japoni jest tylko zalazkiem tego co ma byc :(:( Czy wy tego nie widzicie to juz zaczyna sie dziac..... Ogolnie ja niechcialbym tego konca widziec......
Glupie pytanie mam czy wierzysz w Boga ? albo Ufo?

ocenił(a) film na 8
BlueMagic88

W Boga wierzę. A co do UFO to skomplikowane :) A właściwie nie zastanawiałam się nad tym :) Zresztą co to ma do rzeczy :) ?
I Nie panikuj tak. Wydaje mi się ,że jeszcze trochę pożyjemy i raczej na pewno nie będzie niczego w 2012 , prędzej jakiś 2021 ;p Jak już wcześniej napisałam oś ziemi nie zmieni sie tak diametralnie w ciągu roku bo to nie możliwe ! Niestety nie wyklucza to ,ze od tego momentu będziemy miec co raz więcej trzęsień , kataklizmow i anomali pogodowych niz dotychczas. Zgodze sie z toba ,że to "już sie zaczelo" ale nie skonczy sie w 2012 tylko troche to jeszcze potrwa nim dojdzie koniec. takie jest moje zdanie.

ocenił(a) film na 8
qantum

Po 1 nie ma czegos takiego jak niemozliwe. To powiedz mi czy Bog sie do ciebie odezwal ? Pewnie nie to tak sam jak Ufo ale to jest kwestia wiary..... Ogolnie ja tez wierze w boga ale tez i ufo :P A jestem normalny :P

ocenił(a) film na 8
BlueMagic88

dziwne pytania zadajesz.
nie wiem jaki to ma związek ?

ocenił(a) film na 6
qantum

Po prostu każdy inaczej postrzega wizje końca świata, więc pożyjemy, zobaczymy ; ). Na wszystko przyjdzie odpowiednia pora.

użytkownik usunięty
Steku

Zapomniałeś o asteroidzie 2005 YU55 wielkości 400 metrów która ma przejść bardzo blisko ziemi ( mniej niż odległość do księżyca, prawie w połowie jej długości) 11.11.2011 .
No i w dalszym ciągu nie wiadomo nic o planecie X ( nie chodzi o to czy spadnie bo na pewno nie ) ale też oto na ile zaburzy pole magnetyczne Ziemi a to ma duży wpływ na wielkie trzęsienia Ziemi.
Do tego jeszcze wielka kometa Elenin która ciągnie za sobą setki ton gruzu i też przeleci w tym roku koło nas . I jeszcze ta cała osławiona Nibiru, ale nie potwierdzono jej istnienia.

ocenił(a) film na 4
Steku

taaa.ale dlaczego niby mamy używać naszego kalendarza? A nie np prawosławnego (juliańskiego), hinduskiego, chińskiego czy sumeryjskiego? A gdyby bodajże w XVI wieku nie było reformy naszego kalendarza twoje daty byłyby zupełnie inne

ocenił(a) film na 1
elensil20

Japończycy podejrzewam konaliby ze śmiechu oglądając ten kretyński film - oni wiedzą jak wygląda prawdziwe trzęsienie - ten film to komputerowa bzdura.

ocenił(a) film na 4
elensil20

koniec w 2012roku to bedzie ale w Polsce jak nie wybuduja autostrad i wyremontuja dworcow w miastach gdzie bd grali mecze i tylko wstyd bedzie podczas Euro:) ale wtedy p. Grzegorz Lato wskoczy do limuzyny PZPNowskiej i jak w filmie zawsze zdazy uciec w ostatniej sekundzie hehe:)

ocenił(a) film na 10
elensil20

Szczęście dla tych, którzy wybudzają się z matriksowego snu i sceptycyzmu. Łatwiej w niemożliwe wierzyć, gdy się wierzy w Boga, bo dla Niego nie ma nic niemożliwego :P

Przynajmniej z "Pojutrzem" nie jest im w końcu do śmiechu-ale wcześni ;p

Filmy katastroficzne mają swoją specyfikę, ale wystarczy obejrzeć filmy na ... History HD ma lepsze filmy niż Discovery. Pomyśleć, że megatsunami miały miejsce, choć w zatokach, ale gdy obsunie się zachodnia część jednej z Wysp Kanaryjskich to dopiero się będzie działo-Wschodnie Wybrzeże Ameryki Pn, Brazylia, Afryka, Europa Zachodnia-całe wybrzeże Atlantyku zagrożone, a i do Bałtyku mogłaby ta fala wpaść, bo bałtyckie cieśniny są małe i taka siła mogłaby cieśniny te poszerzyć, a i zanim się Bałtyk uspokoi to sporo wybrzeża utracić możemy...

Ostatnio jednym z moich mott, właściwie od dłuższego czasu jest maksyma : "Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni" ;p

ocenił(a) film na 6
agnessailormoon

Ziemia ma ponad 4 miliardy lat czyli mniej więcej 4500000000 lat :P, wiadomo, że kiedyś ta planeta się rozsypie i możliwe, że będzie to wyglądać mniej więcej tak jak na filmie, to znaczy wszystko zacznie pękać, wielkie fale tsunami i erupcje wulkanów (bo z tych właśnie rzeczy składa się Ziemia), Ale czy to nastąpi w przeciągu kilkunastu, kilkudziesięciu lat ?? Nie sądzę, według mnie Ziemia będzie się miała jeszcze dobrze przez ładnych parę lat :P Bardziej prawdopodobne, że sami się wyniszczymy przez wojny atomowe itp.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem