PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273252
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

6/10

ocenił(a) film na 4

liczyłem w końcu na coś wiecej niż tylko efekty. niestety patos amrykancki wzial górę. film sztampowy, tak sztampowy - ze zaden "efekt" tego nie naprawi. zawód. to 6 to tylko za efekty.

ocenił(a) film na 6
endriu3

całkowicie się z Tobą zgadzam. Za dużo bohaterów, wątków. Tak naprawdę to nie wiem kto był tym głównym bohaterem - naukowiec czy pisarz? Nie powiem efekty były i to rewelacyjne, ale nic poza tym. Pod koniec nie odczulam już żadnych emocji, napięcie gdzieś prysło. Co za dużo to nie zdrowo. Ale to dla efektów poszłam do kina.

ocenił(a) film na 4
Iwona011

dokładnie. a nie dorobiony wątek z naukowcem z Indii, ktory wszystko odkrył? raz pokazali go na poczatku, raz w środku i na tym koniec. chcieli udowodnic, ze nie sa proamerykanccy? nie wyszlo

ocenił(a) film na 4
endriu3

druga sprawa:
ktos moze powiedziec: wiedziales czego sie spodziewac - efektów.
bzdura - to nie Transformers gdzie robotki przylatuja i sie tłuką.
To jest zagłada ludzkości, filozofia majów. a jedyna głębia na jaka zdecydowal sie pan emmerich to przepelnienie czarki na szczycie góry (no chyba, ze dla amerykanow to szczyt szczytów symboliki). spodziewalem sie zdecydowanie czegos wiecej.

ocenił(a) film na 5
endriu3

BO filmy i muzyka juz nie te same jak kiedyś.....
dlatego wracam do tego z przyjemnoscią raz po raz
http://www.youtube.com/watch?v=aZjoEoYzzLQ
pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
endriu3

Szczerze napiszę, że nie spodziewałem się niczego więcej po tym filmie. Jeśli za reżyserię bierze się Roland Emmerich to film jest przepełniony efektami specjalnymi. I te były w tym filmie fantastyczne. Było wiele momentów w tym filmie kiedy aż śmiać mi się chciało z przewidywalności scenariusza. Jak jakiś koleś w kinie po filmie powiedział: brakowało tylko amerykańskich hamburgerów ostatniej scenie gdy wszyscy wychodzą pooddychać świeżym powietrzem i hymnu amerykańskiego przez wszystkich odśpiewanego. Jak dla mnie film na 7/10.

ocenił(a) film na 7
dominj

Po Emmerichu sie mozna bylo spodziewac ze bedzie przesadny patos,dretwe dialogi,i absurdalen wyjścia z opresji,ale jesli juz poznamy sie na filmach tego tworcy,to 2012 oglada sie z wypiekami na twarzy 7/10,a efekty miażdża jakby to bylo w imaksie i jeszcze 3d to dostal bym palpitacji serca...

ocenił(a) film na 4
Rrrr

śmiem twierdzć, ze ten film jest gorszy od pojutrze. technologicznie oczywiscie lepszy - to idzie do przodu. ale pan emmerich niestety sie cofa w rozwoju. a to ze powinien byc 3D to oczywiste.