PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273252
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

Gdyby cały film trzymał poziom jaki prezentował od czasu dotarcia do"Arki " aż do finalnego konca , dałbym 8/10 . A tak daję 6/10 . [Spoiler ] Początek filmu , kiedy to John z swoją rodziną ucieka przed zywiołem limuzyną , prezentuje nam zabawkowe i niedopracowane efekty . Potem jest znacznie lepiej , sceny kataklizmu są realistyczniejsze , ale to co wyczynia główny bochater okresle jednym zdaniem - NIEPRAWDOBODOBNE SZCZĘSCIE . Koncówka najlepsza , dylematy członków "Arki" co do daleszego działania . Zabrakło dramatyczniejszej koncówki , ale niech będzie . Film psują takie perełki jak zachowanie "lali" od tego ruska , która pokazuje mu facka , wchodząc do Arki , albo własnie ten rusek , wrzucający swojego bachora na platforme wejscia "Arki" , miało wyjsc dramatycznie , wyszło niepowaznie . "Głosowanie" przywódców panstw , czy wpuscic reszte ludzi do Arki nr. 4 , gdzie to pierwsi prezydenci Rosji :] Chin :] i Japonii ( Japoni ok ) są za otworzeniem bramy .
Ale film mimo tego jest dobry , 6/10 .

ocenił(a) film na 4
Padraig

Film odebrałem podobnie. Główny bohater filmu był raczej superbohaterem, chociaż pewnie superbohater miałby mniej szczęścia od niego. W moim odczuciu film zaliczyłbym do nowego gatunku który nazwałbym (chyba że już taki istnieje) katastroficzno-familijny. Żenujący jak dla mnie moment w filme: Przemowa dotycząca otwarcia bramy, kojarzyła mi się z filmami emitowanymi na Disney Channel. Film mógłby być krótszy co za tym idzie lepszy, pomijając zbędne sceny typu, (kocham cię, nic mi się nie stanie, uważaj na siebe). Efekty imponujące, przyciągajace wzrok...pomijając pękanie ziemi, akurat w tym miejscu a nie innym. Ogólna ocena myślę 6-7/10 z przymróżeniem oka na uwłaszczjące filmowi sceny.