Budżet: 200 milionów, reżyser: Roland Emmerich. To będzie arcydzieło jak każdy film mojego ulubionego reżysera.
Zgadzam się w 100% procentach! Gdy Emmerich dobierze się do takiego filmu z pewnością będzie na co patrzeć i na pewno się nie zawiodę :)
Po za tym 'Pojutrze' wyszedł mu naprawdę dobrze.
masz racje, bedzie na co popatrzeć! i tylko tyle. to nie bedzie 'film' to bedzie 'movie'
łooo meennnnn te zwiastuny wbijają w fotel :D:D kurde kiedy ten listopad bo ja chce ten film obejrzeć :-D :-D a zawalenie sie bazyliki św.Piotra to arcydzieło :D i te tłumy modlące się :D a tu takie zaskoczenie :D:D będzie hicior..... mówie WAM :)
budżet 200 milionów to wcale nie tak dużo ... ale bedzie na co popatrzeć i tak xD ...
To jaki film musiałby mieć budżet ażeby zrobić na TOBIE wrażenie? Chyba jest tylko jakieś niecałe dziesięć filmów które przekraczają te sume...
01. Piraci z Karaibów: Na krańcu świata 2007r $300,000,000
02. Superman: Powrót 2006r $270,000,000
03. Spider-Man 3 2007r $258,000,000
04. Harry Potter i Książę Półkrwi 2009r $250,000,000
05. Quantum of Solace 2008r $230,000,000
06. Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka 2006r $225,000,000
07. X-Men 3: Ostatni bastion 2006r $210,000,000
08. King Kong 2005r $207,000,000
09. Terminator: Ocalenie 2009r $200,000,000
10. Transformers: Zemsta upadłych 2009r $200,000,000
11. Opowieści z Narnii: Książę Kaspian 2008r $200,000,000
12. Spider-Man 2 2004r $200,000,000
13. Titanic 1997r $200,000,000
14. Indiana Jones i Kr. Kryształowej Czaszki 2008r $185,000,000
Powiem tak, dzisiaj obejrzałem zwiastun tego filmu na YouTube przyznam że mnie zatkało. Jeżeli film jest tak samo świetny jak zwiastun to mają sukces jak w banku. Oby tego nie sknocili, bo inaczej będzie maskara. Co do daty premiery w Polsce to myślę że będzie dopiero na początku nowego roku roku. Wątpię by premiera na świecie i w naszym kraju były tego samego dnia. Nie mogę się już doczekać by go obejrzeć...
EMMERICH ROBI GLUPIE FILMY. FABULA JEST DENNA I PROSTA JAK CEP CHOC PELNA NIELOGICZNOSCI. EMMERICH ROBI TANDETNE I PATETYCZNE GOWNA NIC WIECEJ. TEN FILM BEDA BRONIC EFEKTY I MOZE JESZCZE CUSACK.
Tu nie chodzi o same efekty a przedstawienie upadku ludzkości. Efejty, efekty -wiesz co to są efekty?
((Jeżeli film jest tak samo świetny jak zwiastun to mają sukces jak w banku))
No na 100% Film nie jest tak jak Zwiastun...ja Również Na Pewno idę Kina chociaż już Mam obawy że Nie wypali...i ten aktor John Cusack Strasznie tu Nie pasuje...spieprzy Klimat !!!
Liczę przedewszystkim na to że Cały świat zostanie Zniszczony...że Nikt Nie przeżyje...NIKT... na to Właśnie Liczę !!!
Czekam i jaram się! Będę na tym w kinie na 100%, nawet jak będą tu negatywne komenty po premierze :)
"Pojutrze", fakt zawierało parę niedorzeczności, ale było świetnie zrealizowanym filmem katastroficznym i po kinie wróciłem do niego 2 razy :)
Niedawno zobaczyłem przez przypadek gniota ze studia Asylum "2012: Doomsday", który miał być podróbką tego tu. Polecam go wszystkim sceptykom przed obejrzeniem Emmericha, żeby potem lżej było znieść niewielkie zgrzyty w "2012" xP jeszcze raz wyrażam swoją niecierpliwość :T
2012 Doomsday wcale nie jest podrobka 2012 Emmericha. I nie wiem jak mozesz komukolwiek polecac tego gniota. Najwiekszemu wrogowi bym nie polecil tego filmu nawet po to aby zobaczyl jak sie nie powinno robic filmow.
"2012 Doomsday" podrabia 2 filmy - tytułem "Doomsday", a treścią "2012".
I polecam go ( to kolokwializm, bo oczywiście ja też nikomu szczerze nie poleciłbym tego gówna do obejrzenia ) ze względu na to, żeby potem nie kręcić nosem nad dziełem Emmericha, choćby nawet znalazły się w nim błędy czy niedorzeczności ;)
Widziałam zajawkę. To będzie wysokobudżetowa kupa o niczym z bezsensowną fabułą. A skoro już sama zapowiedź (potop, budowanie arki, samoloty latające ponad kilkusetmetrowymi falami, co jeszcze?) wygląda idiotycznie to naprawdę strach się bać. Ale rozumiem, że są widzowie, których oczekiwania kończą się na wygenerowanych przez komputer strzelankach, robotach i kataklizmach (obrazek przewracającej się Katedry Świętego Pawła był totalnie nierzeczywisty) i z uporem maniaka będą oceniać ten film na 10. Rozdęty budżet nie świadczy o wartości filmu. Nadal od kina oczekuję ciekawie opowiedzianej historii, w którą dam się wciągnąć. Zupełnie nie wiem czemu (taka ironia) mam przeczucie, że seans będzie rozczarowaniem podobnym do obejrzenia najnowszego Indiany Jonesa. Ale może miło się rozczaruję i pośród tych wszystkich nierealnych i po prostu sztucznych scen zlepionych w trailer, znajdę coś, co mile połechta moje kubki filmowe. Oby.
chyba nie wiesz po co są filmy katastroficzne. Ja oczekuje po filmie realistycznych i pełnych rozmachu scen destrukcji świata.
Fabuła bezsensowna? Wszystko z tego filmu czerpane jest z "reala" tzn. Naprawdę panuje przekonanie że w 2012 nadejdzie koniec świata.
Nie wiem jakiej ty chcesz fabuły w filmie KATASTROFICZNYM.