PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273259
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

Efekty powalają tylko w pierwszej części filmu. Potem robią sie nudne.Muzyka jest całkiem dobra no i John Cusack oczywiście też.
Fabuła nie jest jeszcze zła ale te dialogi, patos w co drugiej scenie, trzykrotnie umierający prezydent USA, rodzinka jeczaca z ojcem na speakerze aby cały statek słyszał...i to jest dopiero kurna początek. Podobało mi się Pojutrze a nawet Transformers Dwa ale to jest żenada!
Doczekaliśmy sie chyba kolejnego Trolla 2.Płakałem ze smiechu pod koniec. Jak piesek przebiegał po rurce czy murzynek walczył o wpuszczenie ludzi na statek. Ejiofor to świetny aktor(Kinky Boots, Redbelt) ale kilka scen zawalił ale to chyba wina reżysera. Albo jak Hindus zadzwonił z komóry zanim fala go zniosła.
Emmerich chiał zrobić najlepszy katastroficzny film ever i katastrofa jest dosłownie.

Scena z miniaturą Tytanika była kiepska. Emmerich chiał nam powiedzieć, że Tytanik w porównaniu z jego filmem to drobiazg. Poniżył się

No i ten czarny prezydent. Płakałem ze śmiechu.

Woody Harleson powinien sie wstydzić!

2/10

ocenił(a) film na 3
Wojtek_dpo

Wytłumacz mi co takie śmiesznego jest w czarnym prezydencie?
W filmie miał on być nawiązaniem do Obamy, który jest mulatem jakby nie patrzeć. Gdyby prezydent USA był Azjatą to pewno by dali jakiegoś Azjatyckiego aktora. Wcześniej prezydent był zawsze biały, więc grał go aktor tej samej rasy.

Wielebny

zgadzam sie z toba.bylam wczoraj na filmie i przyznam ze mnie zmeczyl.totalna rozwalka ktora po pewnym czasie przestaje robic wrazenie a dialogi slabe

ocenił(a) film na 6
Wielebny

"No i ten czarny prezydent. Płakałem ze śmiechu." - chyba z Tobą jest coś nie tak.

ocenił(a) film na 4
shaun_black

Kolor jego skóry nie ma znaczenia, ale sama postać i motyw prezydaenta umierającego wraz z narodem jest tak zgrany, że aż śmieszny, a nawet żałosny.

ocenił(a) film na 6
GodFella

Dla Ciebie nie ma, dla mniej też nie, a autor tematu jest chyba rasistą.
Scena nie była dla mnie przesadzona, ani śmieszna. Życie w takich sytuacjach może tracić sens, może stąd ta reakcja.

ocenił(a) film na 6
shaun_black

reakcja prezydenta oczywiście <<<< < < < z a k r ó t k i >>>>

ocenił(a) film na 8
Wojtek_dpo

Ty chyba nie wiesz kto jest prezydentem USA.

ocenił(a) film na 3
xyz_14

Mam nadzieję że mi wytłumaczysz.

ocenił(a) film na 4
Wielebny

A to było do Ciebie geniuszu? Bo mi się zdaje że do autora tematu...

ocenił(a) film na 8
Friden

Oczywiście, że to było do autora tematu ;P

ocenił(a) film na 3
xyz_14

To przepraszam;}. Bo dwuznacznie można było Twoja wiadomość odczytać.

ocenił(a) film na 8
Wojtek_dpo

w scenie opadu tego pyłu nie był do końca czarny :D taki biały murzynek po części z niego wyszedł... tak że nie wiem co narzekasz!!!? ;D

Wojtek_dpo

Faktycznie, czarny nigdy nie zostanie prezydentem USA, bo to rasistowski
kraj jest :)))))))))))))

ocenił(a) film na 8
Wojtek_dpo

zgadzam sie w 100% :)

ja na koncowce filmu kiedy główny bohater musial uratowac akre i cala
rodzina plakala zeby nie szedl ;] cala akcja pewnie trwala z 1 minute a oni
to rozlozyli na 10 min, nienawidze takich akcji :

Wojtek_dpo

eee... a teraz to niby jaki jest prezydent?! "czarny" geniuszu, więc nie wiem co jest w tym takiego śmiesznego o.O

ocenił(a) film na 2
monikadent

Prowokacja zawsze daje jakiś efekt.

A co do koloru skóry Obamy to jego matka jest biała. Koleś jest 50/50.
Tyle. Dlatego został prezydentem. Murzyn o kolorze skóry Danny Glovera nie miał by szans. Co do rasizmu to najwiekszymi rasistami są czarni pragnę dodać. Oczywiście nie wszyscy ale duża część.

Co do film to jest to mega kupa.Wszyscy ludzie na statkach słyszeli an speakerach jak rodzinka wyje, że tatusiem. Takie rzeczy tylko w amerykańskich filmach.

PS-Armaggedon był świetny ;)

Miejcie do siebie troszke dystansu ludzie. Nie wszystko trzeba brac na poważnie.