Czy ludzie wystawiający ocenę byli w ogóle na tym filmie? Mnóstwo blędów technicznych i logicznych np. SPOILER (1. mieli w planach lądować na Hawajach żeby zatankować, a przecież nie mieli podwozia, więc jakby dalej wystartowali? Na końcu okazało się, że jednak Hawaje już nie istnieją 2. Drzwi do Arki były otwarte a wlewało się do niech tylko trochę wody. Arka powinna zatonąć, a nic się jej nie stało). Do mnie bardziej przemawia film DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI zrobiony wiele lat temu, a jednak jest o wiele lepszy.
Ale jeśli ktoś lubi filmy tego typu, z domieszką lekkiego humoru to nie będzie zawiedziony.
co do pierwszego twojego błędu(że nie wylądowali na Hawajach), to nie masz racji bo tłumaczyli to tym, że zgodnie z jakąś teorią skorupa ziemska przesuwała się. Oni lecieli samolotem a Chiny okazały się mniej więcej tam gdzie Hawaje. Także błędu technicznego nie było. ale zgodzę się z tobą że przesadzili w paru momentach i to zdrowo, ale cóż, tak już jest w filmach katastroficznych. Efekty specjalne musiały wziąść górę.
Moja ocena 7/10
Bardzo średni film, po takich filmach jak ''Pojutrze'' czy ''Dzień Niepodległości'', spodziewałem się czegoś lepszego. Efekty specjalne, ok były bardzo dobre i dopracowane, ale już fabuła jak i gra aktorska niekoniecznie. Liczyłem na to że po wyjściu z kina ten film będzie za mną ''chodził'', zmusi do refleksji nad rokiem 2012, ale jednak nie, wyszedłem z sali i 10 min. później przestałem myśleć o tym filmie.
Moja ocena 6/10 (za efekty).