PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273259
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

Powiedzcie mi proszę czy warto iść na ten film do kina? Nie chcę czytać spoilerów więc założylam nowy wątek :D

ocenił(a) film na 4
kasia12088

jeśli podobały Ci się wcześniejsze filmy emmericha i nie czułaś się po nich oszukana na 16 zł za bilet, to tak, idź.

ocenił(a) film na 4
kasia12088

Jeśli nie masz również nic przeciwko delikatnie natrętnemu amerykańskiemu patosowi (air force one, flaga i szlachetny prezydent w tle) oraz typowo amerykańskim stereotypom gdy wszystko się dookoła wali i pali, to jest ok ;)

ocenił(a) film na 7
szymanek_marcin

air force one ? a co takiego patetycznego jest w air force one ? air force one to samolot rzadowy, kazde panstwo na swiecie ma swoj rzadowy samolot ( moze za wyjatkiem papieza bo on pozycza od Wloch )
flagi to ja nawet nie widzialem w tym filmie, ty widziales ? w ktorej minucie ? szlachetny prezydent ? no byl szlachetny baaa mozna powiedziec jedyny "szlachetny w Sodomie", reszta lacznie z jego zastepca miala na ludzkosc kompletnie nalane

co maja amerykanskie stereotypy wspolnego z tym , ze dookola sie wszystko wali i pali ? przeciez to film katastroficzny to co ? ma rosnac ?

ocenił(a) film na 8
monsieur_dawid

Znaczek flagi amerykańskiej był na arkach (albo przynajmniej na jednej).

ocenił(a) film na 5
kasia12088

Drugi raz tego filmu napewno nie obejrzę, absurd goni absurd, strasznie naiwny, nielogiczny aż do granic możliwości. Mało tego, obraz prezydenta bohaterskiego i nie idealnej rodziny na początku, która na końcu filmu staje się idealna i kochająca, jest gwoździem do trumny. Patos aż do obrzydzenia. Tylko efekty im wyszły w tym filmie bo napewno nie fabuła.

ocenił(a) film na 5
luko26

Mimo wszystko warto. To film który robi spore wrażenie ze względu na efekty specjalne, a te najlepiej oglądac w kinie. Nie spodziewaj się jakiejś inteligentnej fabuły, a na pewno nie wyjdziesz z kina z poczuciem zawodu. Muszę przyznać jednocześnie, że to i tak najmniej patetyczny i najmniej nielogiczny film Emmericha jaki dotychczas widziałem.

Pan_Li

Obejrzeć film to na pewno obejrzę :D
Tylko kwestia czy iść łądnie do kina czy ściągnąć za free :P
Nie chcę tracić kasy jeśli ma być źle ;)

Dzięki ;)