Fakt faktem fabuła tutaj nie powalała, ale jeśli chodzi o koniec świata, to nie ma szerokiego pola do improwizacji. Na pochwałę zasługują na pewno zdjęcia, które zrobiły na mnie wrażenie, pękanie lądu, wulkan, morze zalewające świat - naprawdę 'piękny' widok. Gra aktorska raczej słaba, fabuła przeciętna, o czym już wspomniałem, ale zdjęcia dobre, bardzo dobre.
Byłem na tym widowisku w kinie,i powiem że wgniotło mnie w fotel,a po seansie zaniemówilem............efekty mistrzowskie,takiego filmu jeszcze nie bylo i długo nie będzie..........walące się miasto,wulkan,morze.....zwłaszcza wulkan zrobił na mnie wielkie wrażenie...cicho cicho a tu nagle booooom!!!!!!...aż serce podeszło mi do gardła.........nie podobała mi się końcówka,arki? po co te arki...mógł wymyślec cos innego.......i zawsze amerykanie ratują swoje tyłki,a co ze światem?......a to najlepsza 5 filmów emmericha........1-2012.........2-dzień niepodległości.......3-godzilla..........4-pojutrze..........5-10000 B.C.........a wy jak sądzicie?...pozdro dla daimonium..........i dla filmweb......czekam na inne jego filmy.....