Ten film będzie z lektorem czy z napisami? Bo na cinema-city.pl jest
napisane że z napisami... :(
http://www.cinema-city.pl/index.php?module=movie&id=1454
Przepraszam kiedy ostatni raz byłeś w kinie. Zawsze ale to zawsze w kinie są wyświetlane filmy z napisami. A po za tym kto normalny ogląda filmy z lektorem? To jest po prostu nie do oglądania jak na głosy aktorów nakłada sie jeden.
Dokładnie! Do tego te tłumaczenia dla lektorów są g... warte. Jak można w ogóle chcieć oglądać filmy z lektorem... :|
popieram. jeśli nie można oglądać filmu w oryginalne, to napisy są o niebo lepsze niż lektor, nie wspominając o dubbingu do filmów.
tisaja_nati
jak slysze takich niedzielnych poliglotow jak ty i tobie podobni to jedno do ust sie cisnie ..za Markiem Twainem: "Lepiej siedzieć cicho i sprawiać wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości." , praktycznie w calej europie podkladaja dubbing a odsetek osob mowiacych po angielski jest kilkunastokrotnie wiekszy jak w Polsce i nikt tam tego nie neguje tam to jest standart, podobnie maja sie sprawy z plytami DVD lub BluRay na ktorych znajdziemy rozne opcje audio dubbing i orginalne sciezka dzwiekowa plus napisy
pozdr. "niedzielnych poliglotow"
mam prawo do własnego zdania i skoro twierdzę, że wolę filmy w oryginale, a dubbing w filmach mi nie odpowiada, to tak jest. i nie obchodzi mnie co negują europejczycy, a czego też nie. oni też mają prawo do własnych opinii. poza tym nie życzę sobie być nazywaną " niedzielnym poliglotą"!
LOL, co to za frajda ogladac film z lektorem badz dubbingiem..
dubbing to juz w ogole koszmar, nie slysze prawdziwego glosu lektora tylko jakies gderanie ni jak majace sie do ruchu warg, takie nienaturalne :/
albo lektor ktory wszystko zaglusza!!
automatycznie zmienia sie scieszka dzwiekowa
LEKTOROM I DUBBINGOM MOWIE STANOWCZE NIE
A FEEEE
Nie narzekajcie tak na tego lektora!Cieszcie się ,ze nie macie dubbingu,w zachodniej europie wszystkie filmy maja z dubbingiem!Jak bylem we Wloszech to akurat lecialo Władca Pierścieni z dubbingiem,nie dalo sie oglądac,albo lost.Ja lubie dubbing ale w bajkach i w Harrym Potterze,tak to wole lektora,lub napisy.
To chyba kwestia gusty a nie idiotyzm, bądź jakakolwiek jego forma.
Ja wole z napisami, kto inny w oryginalnej wersji a jeszcze inny widz wybierze lektor.
W kinie raczej z napisami; zazwyczaj te filmy, które są powyżej 12 lat są z napisami. No chyba, ze są nastawione na nastolatki, ale ten się raczej nie zalicza
"Ten film będzie z lektorem czy z napisami? Bo na cinema-city.pl jest
napisane że z napisami... :( "
wybacz stary...kiedy Ty widziałeś film w kinie z lektorem? Bo ja nie pamiętam takich czasów. ZAWSZE było z napisami i będzie!
Coz za różnica? Po co komu rozumieć takie banalne dialogi? Takie filmy oglądam bez napisów czy lektora i zawsze doswiadczam deja vu.