PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273259
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

obejrzałem właśnie ten szajs i niestety 2012 to płytkie gówno w najczystszej postaci. Jakoś dojebał mnie znowu fakt , że nawet przed 2010 rokiem nadal nie istnieje coś takiego jak Polska. Chuj tam , wszystkie kraje są , oczywiście Polski standardowo ni chuja nie ma , nie wiem , wkurwia mnie już to , niby taka wielka produkcja , a takie bzdety się dzieją . Poza tym film mnie bardziej śmieszył , koleś , który nigdy nie latał wypierdala samolotem jak pro , Cusak w sumie dobry aktor , ale ni chuja tu w ogóle nie pasował , wszystko na siłę męczone , 150 minut samych plastikowych efektów , które jasne były świetne , ale nic czego bym nie widział w sumie notabene dużo bardziej dramatycznym Pojutrze. Szczerze mówiąc bardziej mnie ruszył w środku Dzień Zagłady o innej tematyce , tutaj wszystko zbudowane na efektach i jakiejś sztucznej grze i chaosowi , wizja straszna , ale jazda limuzyną i w ogóle wiele , wiele rzeczy popsuło ten film. Emerich ( pewnie źle piszę ) moim zdaniem ma na koncie 2 świetne filmy SF . Universal Soldier i Stargate i całkiem niezłe ID4 i Pojutrze. 2012 jest maxymalnie słabe. Daje 6/10 , ale naprawdę tylko za efekty bo akurat to u Emericha od zarania dziejów to klasa i bardzo wysoka półka.

ocenił(a) film na 1
Jamey

Tak zjechałeś ten film i dałeś mu jeszcze 6/10? Toż to dno w najczystszej postaci...