PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273262
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

No nie mogę

ocenił(a) film na 10

Nie wiecie na co wy idziecie do kina czy co? Katastroficzny wiadomo co się będzie działo, wiadomo jak Emmerich robi filmy - rozmach, i dobre efekty. Ale mimo to każdy na jego filmy lezie i gada fabuła i gra aktorska do bani... No tak... Tak będzie z każdym jego filmem i z fundacją za rok pewnie też.
Połowa z tych którzy poszli na 2012 pójdą na fundację i znów powiedzą to samo że efekty (prawdopodobnie) niezłe ależ ta fabuła... i książka lepsza... i i i nie trzeba było iść na ten film. Ja nie lubię komedii romantycznych i praktycznie każdy romans otrzymałby odemnie 1/10 więc nie chodzę na takie filmy. kropka . Opamiętać się trzeba
Jeśli to co napisałem do was nie dotarło może spróbujcie porównać ten film z 2012 doomsday ta sama tematyka więc problemów nie powinno być.
Ale dla niektórych to tylko puste efekty- to ta sama sytuacja co hamburger czyli większości ludzi smakuje ale... kalorie tłuszcz i już nie dobre trucizna.
ah filmweb publikuję i nie mam zamiaru wchodzić już tutaj

ocenił(a) film na 7
juzick

Nie sposób nie zgodzić się z takim rozumowaniem. Wiedziałem czego się po filmie spodziewać. Liczyłem na efekciarstwo oraz dobrą rozrywkę i to właśnie dostałem. Fakt, że w wielu miejscach naciągany do przesady (nawet jak na tego typu film...), gra aktorska do wybitnych nie należała, a fabuła kuleje. Na pewno film to żadne arcydzieło kinematografii, ale potrafi wciągnąć. Te 150 minut mija szybko i przyjemnie.