PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273262
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

UUUUUUUUUUU

ocenił(a) film na 4

a gdzie nominacja do Oskarow za Efekty dla tego wspanialego gniota??? Zwolennicy stracili ostatni argument...

ocenił(a) film na 4
endriu3

mnie bardziej zastanawiało, czemu 2012 nie dostało żadnej nominacji do złotej maliny.

dytrykt 9 miał gorsze efekty, to fakt. ale przy takim budżecie, jakim operował emmerich, 2012 niczym nie zaskakiwał, nie pokazał nic ponadto, co pokazali jego graficy w pojutrze. absolutnie załużony brak nominacji.

ocenił(a) film na 2
toperzniet

Też jestem przykro zdziwiony niedocenieniem największego osiągnięcia Rolanda Emmericha na polu wciskania ludziom widowiskowego gniota przez akademię Złotych Malin. Może jej członkowie nie załapali się nie seans?

cze67

"Też jestem przykro zdziwiony niedocenieniem największego osiągnięcia Rolanda Emmericha na polu wciskania ludziom widowiskowego gniota przez akademię Złotych Malin. Może jej członkowie nie załapali się nie seans?"

- haha kto wie.

Jak dla mnie chociaż za efekty mogli dać tą nominację (oscar), zawsze coś, mimo iż i tak bezkonkurencyjny w tym roku będzie avatar (no chyba że panom z Amerykańskiej Akademii Filmowej coś odwali i obdarują w tej kategorii kogoś innego)