PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273259
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

Specjalnie się zarejestrowałem żeby podzielić się moją opinią na ten film (i przy okazji dać najniższą ocenę). Ten film to straszna pomyłka. Już nie będę się przyczepiał do naciąganej fabuły, do tego że główny bohater chyba miał jakiś kod na nieśmiertelność ale najgorsze są te dialogi... Tam chyba każdy z każdym musiał sobie porozmawiać. Świat opanowały klęski,zaraz wszyscy zginą, trzeba się spieszyć, nieustanna walka z czasem, ale oczywiście, zawsze się znajdzie chwila na ucięcie sobie małej konwersacji, z ojcem, synem, ciotka, babka, prezydentem, pilotem i innymi w ogóle obcymi ludźmi... Super pomysł na film, efekty po prostu wgniatały w siedzenie, ale co z tego jak 3/4 filmu to denne dialogi. Osoba obok mnie w kinie nawet zasnęła i się dziwie że sam tego też nie zrobiłem. Dawno się tak nie zawiodłem filmie. 2,5 h zmarnowane z życia.

ocenił(a) film na 7
golob3k

Tyś chyba na innym filme był, skoro twierdzisz że było tyle dialogów, których w porównaniu do innych filmów było mało. A jak chciałeś iść na film w którym nie ma dilogów to trzeba było sobie włączyć jakąś kreskówkę w której nic nie mówią.

ocenił(a) film na 1
18Lukas92

Napisałem że wiele "dennych" dialogów. Jak bohaterowie mówią coś co ma głębszy sens dla fabuły i do tego ciekawie mówią to się słucha tego z przyjemnością. Połowa dialogów była już w setce innych filmów przez co wszystko było strasznie przewidywalne, monotonne i jakby połowę tego umieścili na siłę.

ocenił(a) film na 3
golob3k

Zgadzam się z opinią chociaż efekty też takie sobie... naciągane pękniecię z kaplicy, pękające drogi jako efekt numer jeden, tsunami na oceanie... zamiast pokazać, jak efektownie zalewa Nowy Jork, Paryż, Londyn i Berlin...

golob3k

Jak zalewa Nowy Jork to było już w Pojutrze a poza tym za dużo tego Nowego Jorku w filmach ale było jak zalewa Waszyngton

ocenił(a) film na 3
Johny999

Nie było jak zalewa Waszyngton tylko było jak za chwilę ma zalać Dobrego Prezydenta. Mało w tym efektów:)