PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273252
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

kolejny raz sie nie nabiorę na Super ,efektowny. miażdżący , wciskający i przrazajacy trailer filmu z pod reki Emmericha , to co on dobrze robi to cale zamieszanie wokól jego filmów. Wiadomo zwiastunem trzeba przyciągnąć widza , nawet jak film jest tandeta ,trailer zadziałe jam miód na niedźwiedzia. Zwiastun rewelacyjnie zmontowany - wszystko sie wali ,czeka nas TOTALNA zagłada ,a napięcie buduje całkiem dobry utwór , film juz trochę mniej - napięcie dla mnie niewyczuwalne , muzyka mdła i ten happy end - bleeee a tekst co jen na wysokości 8848 , nie no proszę, jakby mnie oświecili ta informacją.
ale i tak daje po ,,przemyśleniu,, 7

ocenił(a) film na 2
peace_z_you

Bez sensu. Miażdżąca krytyka na początek i ocena "dobry" na koniec.

ocenił(a) film na 7
cze67

dla mnie ma sens , filmu nie traktuje zbyt poważnie a raczej umieszczam go w kategorii na piątkowy wieczór -wiadomo mało myślenia dużo zabawy , dlatego taka ocena( subiektywna nie pokrywająca sie z systemem oceniania filmwebu ), dlaczego krytyka - przy budżecie 200mln$ i i obrzmiej kampanii marketingowej(co sie nie obejrzeć buło widać i słychać powiązania do filmu 2012) spodziewałem sie tego co wyżej jest napisane . BTW akcja na autostradzie , Watykan - to było coś

ocenił(a) film na 8
peace_z_you

nie do końca się zgodzę. A wybuch wulkanu (btw NIESAMOWITY), fale na morzu itp. nie były w zwiastunie. Było jeszcze sporo innych.

ocenił(a) film na 6
peace_z_you

Efekty specjalne przyjemne dla oka - wizualnie film był bez zarzutu. Z fabułą nieco gorzej. Zakończenie filmu żenujące - mam na myśli wielki 'biblijny' potop, arki, zwierzęta ...
Wysoka ocena (jak na ten film) jedyne ze względu na efekty - nic więcej