kolejny raz sie nie nabiorę na Super ,efektowny. miażdżący , wciskający i przrazajacy trailer filmu z pod reki Emmericha , to co on dobrze robi to cale zamieszanie wokól jego filmów. Wiadomo zwiastunem trzeba przyciągnąć widza , nawet jak film jest tandeta ,trailer zadziałe jam miód na niedźwiedzia. Zwiastun rewelacyjnie zmontowany - wszystko sie wali ,czeka nas TOTALNA zagłada ,a napięcie buduje całkiem dobry utwór , film juz trochę mniej - napięcie dla mnie niewyczuwalne , muzyka mdła i ten happy end - bleeee a tekst co jen na wysokości 8848 , nie no proszę, jakby mnie oświecili ta informacją.
ale i tak daje po ,,przemyśleniu,, 7
dla mnie ma sens , filmu nie traktuje zbyt poważnie a raczej umieszczam go w kategorii na piątkowy wieczór -wiadomo mało myślenia dużo zabawy , dlatego taka ocena( subiektywna nie pokrywająca sie z systemem oceniania filmwebu ), dlaczego krytyka - przy budżecie 200mln$ i i obrzmiej kampanii marketingowej(co sie nie obejrzeć buło widać i słychać powiązania do filmu 2012) spodziewałem sie tego co wyżej jest napisane . BTW akcja na autostradzie , Watykan - to było coś
nie do końca się zgodzę. A wybuch wulkanu (btw NIESAMOWITY), fale na morzu itp. nie były w zwiastunie. Było jeszcze sporo innych.