PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273262
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

film jest strasznie przereklamowany, im dalej tym nudniej, obejrzałem tylko przez szacunek do D. Glover'a i dla ślicznej T. Newton.

ocenił(a) film na 9
ZajawkaKipiGesta

moim zdaniem avatar był bardziej przereklamowany. 2012 miał pokazać dużo efektów specjalnych, i pokazał. Lepiej niż Avatar. 2012 nie traktowałem wcale jako jakaś wizja przyszłości jak niektórzy. Nie podchodziłem do niego oczekując super fabuły i zaskakującego zakończenia. Po prostu chciałem nacieszyć oko i odrobiny rozrywki :). Avatar pomimo ładnych widoczków, nie cieszył lepiej.

ocenił(a) film na 3
brylcio16

Ten film jest tak bzdurny, że nie da się go oglądać. Avatar chociaż się trzymał kupy. A tu grupka ludzi ucieka od walącego się świata... później walący się świat musi poczekać, aż załatwią swoje sprawy, wsiądą w samolot, zapną pasy, odpalą i dokładnie w tej samej chwili rozpierducha ponownie idzie w ruch. Nie wspomnę o walących się budynkach tuż nad samolotem, przejeżdzaniu przez ten walący się parking i innych bezsensach. Jednym słowem bzdura, jakich mało. Zdecydowanie nie polecam nikomu! A oko nacieszyć można na panienkach, a nie tak debilnym filmie.

ocenił(a) film na 2
ZajawkaKipiGesta

Z pierwszą wypowiedzią się zgadzam całkowicie lecz z drugą nie:)

ocenił(a) film na 3
emillo97

może i efekty są dobre.. ale naprawdę scenariusz to istna bajeczka.