Moim zdaniem ładna bajeczka dla dorosłych. Denerwują mnie ci wszyscy oceniający pod tytułem "ona by tak chciała, głupia jakaś itp." każdy ma prawo do podejmowania własnych decyzji i nie każdy musi myśleć tak jak wy. Po drugie to jest tylko film, nie dokumentalny, nie biograficzny, a fikcja czym mniej realistyczna tym łatwiej pozwala się oderwać od nudnej rzeczywistości. Ludzie miejcie trochę dystansu. Momentami banalny i troszkę sztuczny (miejscami kojarzył mi się trochę z brazylijską telenowelą), ale jak na mnie która polskiego kina nie oglądałam od jakiś 2 lat to byłam pod wrażeniem. Uwielbiam światło i pracę kamery w tym filmie. Atmosfera też jest ładnie oddana. Obejrzałam tylko dlatego że na moim Netflixie (mieszkam w Wielkiej Brytanii) ten film jest aktualnie na 2 miejscu w dzisiejszym top 10 w UK. Byłam w szoku że polski film znalazł się tak wysoko więc obejrzałam i nie żałuję. Patrząc na niskie oceny tutaj czy ogólne opinie o tym filmie zasłyszane od Polaków robi się trochę przykro, bo jak zwykle nie doceniamy czegoś co nasze. Nie mówię tutaj o poważnym kinie typu Ida który z tego co pamiętam był odebrany dobrze w Polsce jak i za granicą. Mamy problem z docenieniem czegoś co jest tylko dla zabawy, bo tak, nie musi być logiczne, ważne żeby się świeciło.