PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=842452}
3,6 125 tys. ocen
3,6 10 1 124672
1,7 47 krytyków
365 dni
powrót do forum filmu 365 dni

Moim zdaniem ładna bajeczka dla dorosłych. Denerwują mnie ci wszyscy oceniający pod tytułem "ona by tak chciała, głupia jakaś itp." każdy ma prawo do podejmowania własnych decyzji i nie każdy musi myśleć tak jak wy. Po drugie to jest tylko film, nie dokumentalny, nie biograficzny, a fikcja czym mniej realistyczna tym łatwiej pozwala się oderwać od nudnej rzeczywistości. Ludzie miejcie trochę dystansu. Momentami banalny i troszkę sztuczny (miejscami kojarzył mi się trochę z brazylijską telenowelą), ale jak na mnie która polskiego kina nie oglądałam od jakiś 2 lat to byłam pod wrażeniem. Uwielbiam światło i pracę kamery w tym filmie. Atmosfera też jest ładnie oddana. Obejrzałam tylko dlatego że na moim Netflixie (mieszkam w Wielkiej Brytanii) ten film jest aktualnie na 2 miejscu w dzisiejszym top 10 w UK. Byłam w szoku że polski film znalazł się tak wysoko więc obejrzałam i nie żałuję. Patrząc na niskie oceny tutaj czy ogólne opinie o tym filmie zasłyszane od Polaków robi się trochę przykro, bo jak zwykle nie doceniamy czegoś co nasze. Nie mówię tutaj o poważnym kinie typu Ida który z tego co pamiętam był odebrany dobrze w Polsce jak i za granicą. Mamy problem z docenieniem czegoś co jest tylko dla zabawy, bo tak, nie musi być logiczne, ważne żeby się świeciło.