PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=842452}
3,6 125 tys. ocen
3,6 10 1 124672
1,7 47 krytyków
365 dni
powrót do forum filmu 365 dni

Do porzygu

ocenił(a) film na 3

365 Dni film zapowiadany jako polska wersja 50 twarzy Greya (jak by tego shitu trzeba było polską wersję robić)
Treść w uproszczeniu wygląda następująco Laura (chociaż polskie imię by wzięli, ale dzięki bogu nie Dziesika :D )
Wyjeżdża na Sycylię ze swoim Facetem aby ratować związek, ale tego akurat faceta to nie obchodzi ( wcale mu się nie dziwię ). Wobec czego Laura szlaja się po klubach topiąc smutki w alkoholu ( jakież to typowe ) w końcu porywa ją sycylijski gangster o Imieniu Massimo ( No oczywiście Badboy jak że by inaczej ) i daje jej 365 dni aby się w nim zakochała ( podobno niewola to to nie jest... a jednak może jest ). i ten początek historii dane było mi poznać bo potem już jest tylko R... ozmowa. Ten cały prolog naprawdę już mi wystarczy by wyrobić sobie opinię o filmie którego nie oglądałem i nie obejrzę bo szkoda mi oczy a te są tylko jedne, no w zasadzie dwa czy tam dwoje. Film powstał na podstawie książki, autorka Blanka Lipińska przelała w nią chyba wszystkie swoje fantazję które to absolutnie nie są niczym oryginalnym 35 latka która lubi się napić leci na Badboyów a już najlepiej jak ten ją porwie i będzie G... roszem rzucał. Jedno w czym ten film będzie mógł konkurować z Greyem to który jest głupszy, ale założę się o każde pieniądze że film w Polsce obejrzy milion widzów. Ja ze swojej strony współczuje tym ok 500 tyś którzy to będą partnerami kobiet i zostaną zmu... namówieni do pójścia na to, powiedzmy że co niektórzy będą zadowoleni bo sobie na cycki popatrzą a reszta cóż Panowie
Massimo to żaden John Wick, a Laurze do królewny też daleko chociaż patrząc na jej zachowanie i ubiór na zwiastunach za taką się ma ( Cóż typowe kto ma niedobory rozumu ten ma nadmiary samooceny )
Ale film swoje zarobi, pójdą na niego kobiety w wieku 18-35 lat podobne do głównej bohaterki a tych jest naprawdę dużo trzeba jeszcze dodać tych swoich gangsterów których wezmą ze sobą. a na koniec dodam jeszcze że ten Massimo co ją porwał i stanie się wspaniały, ukochany i najlepszy to w którejś części robi się zły i niedobry ( boże do porzygu...)

Kowal888

Jest to kolejny film dla niedopieszczonych kur domowych, z których przynajmniej 70% zdradzało/zdradza/lub będzie zdradzać swojego faceta. więc panowie jeżeli wasza luba zaciągnie was na ten film to znaczy, że albo potrzebny jest wam film instruktażowy i zastosujecie się do niego, albo zrobi to ktoś inny za was.

użytkownik usunięty
tomekguru

Kobiet zdradzających z ogółu kobiet jest mniej niż mężczyzn z kręgu niedopieszczonych mężczyzn, a co dopiero jeśli wziąć pod uwagę wszystkich mężczyzn; Facetowi najmniej potrzeba do zdrady.

ocenił(a) film na 3

Uzupełnij swoje wiadomości dopiero się wypowiadaj częściej - fakt ale wcale nie mniej potrzeba

użytkownik usunięty
Kowal888

A skąd uzupełnić te wiadomości? ;) Pewnie u tego samego źródła co o 70% zdradzających kur?;)

ocenił(a) film na 3

Wiesz kilka źródeł na Google można znaleźć i kilka się czyta a potem wyciąga jakieś wnioski bo jedno nigdy ci wszystkiego nie powie Osobiście znam znacznie więcej kobiet które zdradziły niż facetów ale mój świat jest mały nie wszyscy tacy są

użytkownik usunięty
Kowal888

Mogę napisać to samo i jedynie zamienić "kobiet" na "facetów" i "niż facetów" na "niż kobiet", więc uwaga o uzupełnianiu wiadomości niezbyt trafiona ;)

ocenił(a) film na 3

Właśnie nie chce klasyfikować i dyskutować kto zdradza częściej i z jakich powodów tylko podkreślić jak sztampowy jest to film i serio znam kilka podobnych historii z autopsji że panna rzuciła porządnego faceta na rzecz badboya z którym to trochę pobyła i skończyło się to zawsze w ten sam sposób po prostu po jakimś czasie był on zły i niedobry powody były zazwyczaj takie: zdradził ją, wykorzystał i zostawił a zdarzyło się że wykorzystał jak mógł że nie miał pracy to ta głupia go utrzymywała ten ją zdradził a ona jeszcze mu wybaczyła więc on tu święty nie była ale to ona była głupia

użytkownik usunięty
Kowal888

no wiadomo, standard story

ocenił(a) film na 7
Kowal888

jasne że film na siebie zarobi. i to będzie numer 1 w Polsce w tym roku. sukces gwarantowany. fabuła średnia jak i cała książka. mnóstwo fantazji i absolutnie nic w tym filmie nie jest prawdziwe, tak jak w książce. wątpię by która kolwiek kobieta chciała takiego faceta. No ale to film, film na podstawie książki, takie romantyczne sci-fi

ocenił(a) film na 3
Mauna_Kea

Oczywiście kobiety będą broniły kobiety a faceci, facetów, normalka
średnie to wysoce zawyżone określenie

ocenił(a) film na 3
Kowal888

jakiś czas temu umieściłem post co myślę na temat tego filmu i oczywiście spotkałem się z odpowiedzą hejtem na hejt, bo jak inaczej można? hipokryci którzy walczą z hejtem nie robią nic innego jak hejtują hejtujących "kto mieczem wojuje od miecza ginie". Pisałem o tym jaki podgatunek rodzaju żeńskiego na film się przede wszystkim wybierze i o tym jaką szmirą by ten film nie był i tak odniesie sukces. Cóż nie myliłem się i myliłem niestety
Co do podgatunku nie mogło być inaczej, i od razu dodam tu że nie tylko takie oczywiście poszły ale takie właśnie od tygodni czekały na ten film i z premedytacją się na niego wybrały
Myliłem się gdyż obstawiałem frekwencje na poziomie 250-300 tyś sprzedanych biletów co już by było ogromnym sukcesem, a jest boże drogi... 560 tyś i zapowiedź części drugiej. Swoje oczywiście zrobiła też reklama film zapowiadany jako pierwszy polski film erotyczny, no a takie np. "Big Love" czy "Szamanka" to nie były pierwsze? czy każdy był pierwszy?
Ale wracając do meritum filmowi żaden krytyk nie dał wyższej oceny niż 3/10 a przepraszam jeden dał 4 P. Tomasz Raczek i mam nadzieje że mu się tylko źle kliknęło bo szanują gościa a osoba która mnie obwiniła jakim prawem oceniam film gdy go nie widziałem po seansie sama stwierdziła że to paździerz ale miło się oglądało, cóż zobaczymy jak wyjdzie w normalnej dystrybucji bo do kina to za darmo bym się może wybrał...