PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=842452}
3,6 125 tys. ocen
3,6 10 1 124719
1,7 47 krytyków
365 dni
powrót do forum filmu 365 dni

Nie miałam zbyt wielkich oczekiwań, gdyż ciężko, by na podstawie treści tak bardzo złej książki miało szansę powstać cokolwiek dobrego. Liczyłam jednak, na film tak zły, że przynajmniej spełni się w roli gniota, który się ogląda dla beki w ramach guilty pleasure. Niestety, nawet do tego on się nie nadaje, bo zwyczajnie jest zbyt nudny.

Wyjątkiem były nieliczne momenty, kiedy odczułam masochistyczną przyjemność ze skrętu trzewii wywołanego uczuciem silnej żenady, mam tu na myśli np. sceny fellatio czy sposób, w jaki główna bohaterka opowiadała swojej psiapsi o penisie swojego kochanka.

I chyba właśnie to i fakt, że trochę żal mi pracy aktorów, sprawił, że dałam 2 gwiazdki, nie 1.

Poza tym, przeniesiono fabułę książki w bardzo nieumiejętny sposób, ukazane wątki się ze sobą nie sklejają.
Nie wspominając już o tym, że jak na film zaklasyfikowany jako erotyczny ten gniot ma w sobie erotyzmu jak na lekarstwo.

Ogólnie odradzam, nawet w kategorii kontentu na ciężki niedzielny poranek po intensywnym imprezowaniu. Już lepiej wtedy odpalić jakiś losowy filmik z xes pl.