PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31159}

Adwokat zbrodni

Guilty As Sin
1993
6,9 4,9 tys. ocen
6,9 10 1 4944
5,0 2 krytyków
Adwokat zbrodni
powrót do forum filmu Adwokat zbrodni

a przy tym znakomity dramat psychologiczny, z życiowymi rolami Rebecci de Mornay,a zwlaszcza Dona Jonhsona-jest znakomity-demoniczny,uwodzicielski,nieprzewidywalny. Az szkoda,ze nie zrobił większej kariery (poza telewizją) Rozgrywka miedzy panią adwokat,a jej klientem jest emocjonująca i nieprzewidywalna,podszyta silnym napięciem seksualnym. Cala historia,co wazne, jest realistyczna i prawdobodobna. Jest to dla mnie jeden z najlepszych filmow Sydneya Lumeta,nie mniej wazny niz jego najsłynniejsze dokonania. Polecam!

ocenił(a) film na 8
kinoman77_filmweb

Widzę,że jestem dość osamotniony w zachwytach nad tym filmem...Cóż,czasem i tak bywa. Zdania nie zmieniam. Nie z przekory,uważam,że to naprawdę przyzwoite kino,a w porównaniu z dzisiejszymi produkcjami,to wręcz wybitne. Trzeba się tylko wczuc w klimat i będzie super seans.

ocenił(a) film na 7
kinoman77_filmweb

Mi tam się ten film podobał i nie rozumiem co niektórych komentarzy że gniot itp. Też uważam że to przyzwoite kino. Jest intryga, strach i podstęp. Film ma ciekawą fabułę w porównaniu do tego co tworzy się obecnie czyli sama akcja i efekty bez fabuły. Chciałem dać 8 jednak chyba to za dużo bo postać mordercy "nieco" przerysowana. Robi co chce, zabija kogo chce bez śladów. Zbyt łatwo i bez emocji mu to przychodzi. Dlatego "tylko" 7/10 Sam film wciągający mający dużo niespodzianek.