PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465818}

Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 371 tys. ocen
7,1 10 1 371247
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Bardzo dobry film

ocenił(a) film na 5

Film jest świetny, polecam wszystkim. Wizja Burtona ponownie odjechana i przemalownicza.

ocenił(a) film na 8
MaX_20

Fantastyczna gra aktorska(świetni Depp i Carter, zaskakująco dobra Wasikowska) piękna scenografia (szczególnie w połączeniu z muzyką...brawo panie Elfman!) plus odrobina humoru i burtonowskich "smaczków" (np. fosa w pałacu czerwonej królowej) i otrzymujemy naprawdę dobry film. Zgadzam się z przedmówcą i gorąco polecam !

byakuya_89

Szczerze mogę powiedziec ,że dawno nie byłam na filmie, który tak by mnie urzekł :) bardzo dobry.Kreacja Heleny świetna ,chylę czoła ;) oczywiście nie mogę nie wspomniec o Johnny'm ;) również znakomity ;) uważam ,że wszyscy spisali się na 6 ;))

ocenił(a) film na 9
MaX_20

A może podłożyć Wam świnię?? :D Film cudowny, Wasikowska zaskakująco dobra tak jak i Biała Królowa. Depp i Helena jak zwykle bezkonkurencyjni. Od razu jak tylko wpada do krainy widać Burtona (krzywe drzewo). Osobiście jestem zachwycona i chcę jeszcze raz. Dodam jeszcze ze byłam w IMAX na 3D i robi niesamowite wrażenie! Ah i zapomniała bym dubbing kuleje :-( niestety szkoda ze nie ma wyboru napisy czy dubbing wybrała bym napisy. Mimo tego polecam naprawdę warto!