PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465818}

Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 371 tys. ocen
7,1 10 1 371247
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Wie ktoś może czy gdzieś w necie jest trailer z oryginalnym dubbingiem, z którym wychodzi do kin? Albo jakaś scena czy coś? Za nic nie wyobrażam sobie Deppa z głosem Pazury i chciałabym to zobaczyć, żeby się pośmiać (albo ropłakać)...

ocenił(a) film na 7
DEPPort_to_BURTONland

raczej to drugie. Też szukam tego traileru, byłbym wdzięczny za link.

DEPPort_to_BURTONland

Ponoć dubbing wyszedł nieźle:

"Z niezależnych od Burtona spraw warto nadmienić jeszcze kwestię dubbingu, bowiem obejrzałem film właśnie w tej wersji. To nie chodzi o to, że jest zły, wręcz przeciwnie - został wyreżyserowany z przysłowiowym jajem (choć są momenty, w których ciężko zrozumieć, co postaci mówią), a role Cezarego Pazury i Katarzyny Figury (przezabawne kwestie!) to małe perełki, tym bardziej, że aktorzy wyraźnie starali dostosować się do specyfiki mówienia swoich zagranicznych kolegów i koleżanek. To jednak nie to samo, co słuchanie słodkiego, uwodzącego głosu Anne Hathaway czy wspaniale perfidnego Johnny'ego Deppa, którego nikt nie jest w stanie zastąpić, chyba że w filmie animowanym, kiedy on sam gra jedynie głosem, a nie gestami, sposobem poruszania się i mimiką twarzy."

ocenił(a) film na 9
Kazioo

Ale gorzej od oryginału :P

www.apple.com/trailers -poszukaj sobie tam alcie in wonderland, poza tym masz przeciez YOUTUBE..

ocenił(a) film na 5
aPosing

Problem w tym, że nie mogę znaleźć na youtube. Wszystkie urywki, które widziałam były z Paszkowskim, więc jakby ktoś natrafił na fragment Alicji z Pazurą byłabym wdzięczna o podanie linka.

ocenił(a) film na 9
DEPPort_to_BURTONland

Zwiastun puszczają co chwile na Disney Channel w przerwie pomiędzy programami. Na wersję zdubbingowaną napewno się wybiorę w końcu to 3D.

ocenił(a) film na 9
Replo

Ta wersja z disney channel jest o wiele lepsza niż ta ze zwiastunu

ocenił(a) film na 5
Piter008

Nie mam disney channel :/
Może jeszcze gdzieś?

ocenił(a) film na 7
DEPPort_to_BURTONland

http://www.filmweb.pl/WIDEO+Polski+zwiastun+%22Alicji+w+Krainie+Czar%C3%B3w%22,N ews,id=58596

ocenił(a) film na 7
t_kay

To jest z Paszkosiem. Z oryginalnym dubbingiem nie znalazłem.

ocenił(a) film na 9
PanOvca

Postaram sie zgrać ten zwiastun z Disney Channel i umieścic na youtube(linka podam na tym forum). Jesli nadadzą go przed 19 to może udałoby mi się go wrzucić do sieci nawet dzisiaj.

ocenił(a) film na 7
Replo

Chwała Ci za to, 'Triumfatorze' xDD

<za krótki!>

PanOvca

A czy w tym oryginalnym duubingu też jest takie cudo jak "tryumfatorka"?

ocenił(a) film na 9
Keodred

Nie jest: "Mamy tryumfatora", czy coś takiego, ale nawet wajnie milutkim głosem powiedziane. Myślałem, że będzie gorzej.

ocenił(a) film na 9
Piter008

Juz od przeszło 2 godzin nagrywam ich przerwy reklamowe, a zwiastunu Alicji jak nie było tak nie ma :/. Chyba na dzisiaj skończę. Kampanię reklamową zaczna zapewne od 3 marca kiedy to film zagości przedpremierowo w kinach.

DEPPort_to_BURTONland

wiem, że w jednym zwiastunie czerwona królowa mówi do śmiejącego się kapelusznika: ,,zaprzestań!'', a w drugim: ,,dosyć!''
w zwiastunie z ,,zaprzestań!'' dubbing jest o wiele lepszy, mam nadzieję, że to właśnie ten będzie w kinie

ocenił(a) film na 9
ArusArczes

http://www.youtube.com/watch?v=pMiCJefpn9Q&feature=related

na jutubie jest ;]

http://trailers.apple.com/trailers/disney/aliceinwonderland/ - tu jest wiecej :P

ocenił(a) film na 9
aPosing

Nie chcę być niemiły, ale ktoś tutaj chyba ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Oficjalne zwiastuny sa dostepne juz od paru miesięcy(jak i ich dubbingi) a my piszemy tutaj o trzeciej wersji z JUŻ właściwą wersja obsady dubbingu(inną od już dostępnych) która zagościła tylko w Disney Channel. Jak dotąd nie pojawiła się nigdzie indziej.

ocenił(a) film na 7
aPosing

Przeczytaj chociaż temat zanim odpowiesz.

ocenił(a) film na 5
PanOvca

To co Replo? Udało ci się nagrać zwiastun?

ocenił(a) film na 9
DEPPort_to_BURTONland

Niestety nie. Nie dali przed 19 więc nie ma sensu wyczekiwać. Wydaje mi się, że zaczną go emitować dopiero od 5 marca. Zwiastun ze strony glównej filmwebu pojawil sie dzisiaj w TVP. Z nich wszystkich to wersja z Disney Channel jest najlepsza.

ocenił(a) film na 7
Replo

Przestali jakoś emitować, rzeczywiście. Ale błaagam, powiedzcie mi - to 'Będę frygidrygał' (xDDD??) nie będzie w wersji filmowej, prawda? Bo brzmi gorzej niż fatalnie. Figura mile zaskakuje.