Witam, długo się zastanawiałem jak opisać ten film. Powiem w ten sposób, film został zrobiony pod publikę, tak żeby przekazać widzowi najważniejsze wydarzenia z życia 2Pac'a. Ja jako fan Makaveli'ego mógłbym spodziewać się/oczekiwać innej formy przedstawienia jego osoby. Inna sprawa, o której już wcześniej pisałem, nie da się w solidny sposób zmieścić 25 lat czyjegoś tak intensywnego życia w 2 godziny. Moim zdaniem to jest realne.
PLUSY
Sam fakt, że w końcu po 20 latach powstał o nim film :D
Aktor odtwarzający główną rolę, chłop nie dość że bardzo podobny to się spisał na 5, plus pozostali aktorzy.
Muzyka.
Odwzorowanie ciuchów i tatuaży(cho nie do końca).
MINUSY
Dla mnie największym rozczarowaniem był brak uświadomienia widza jakim pracoholikiem był 2Pac w ostatnim roku jego życia i jak wiele czasu spędził w więzieniu na czytaniu.
Chronologia tatuaży na ciele to była jakaś porażka, w którym okresie jakie miał dziary to wie każdy fan chociażby z filmów i teledysków.
Notorious niestety zagrał moim zdaniem bardzo ospale, bez duszy.
Muzyka w ostatniej scenie wg mnie nie pasowała przez co sprawiało to wrażenie czegoś taniego.
SKANDAL
W Polsce jak nie było tak nadal brak tego klasyka w kinach. Oburzające.
OGÓLNA OCENA
Każdy fan MUSI zobaczyć ten film. W końcu chodzi o jedną z najbardziej charyzmatycznych osób która stąpała po tej ziemi.
Wesssside! :P