szkoda ze nie mozna sobie tego poogladad za darmo.... cena tego filmu jest drozsza niz wyjscie z rodzina do kina :/
ja się nie zastanawiałem... temat jest na tyle fascynujący. Pomyśl, że autor sam tam pojechał i nagrał reportaż specjalnie dla ciebie. Docenić też trzeba jego ogromne doświadczenie w fotografii. Ten film jest warty każdej ceny, bo takiego materiału nadal nie ma za dużo. Dostajesz ostre jak żyleta zdjęcia, prosto z kamery umieszczonej na głowie. Dla orientacji masz też papę zony i naniesione nań punkty. Dodatkowowo każdej lokacji jest przypisany stopień napromieniowania. Czujesz się jakbyś tam na prawdę był. Tymczasem zbliża się małymi kroczkami wielki film http://www.filmweb.pl/film/Zniewa%C5%BCona+ziemia-2011-578471 polecam nową książkę, jedyną w swoim rodzaju - http://www.poczytaj.pl/209136
Normalnie nie mam oporów przed ściąganiem filmów z sieci, gdyż ich producentami są wielkie bezduszne korporacje, gdzie obraca się i niekiedy marnotrawi miliony dolarów, więc ja mogę uszczknąć coś dla siebie w postaci nielegalnej kopii. Jednak tym razem należy docenić starania, poświęcenie i poniesione koszty przez autora, który jest de facto zwykłym człowiekiem. Tak więc, w tym przypadku nie tylko nielegalne, ale niemoralne czy wręcz nietaktowne byłoby rozpowszechnianie czy ściąganie kopii bez zgody autora. P.S. Jeżeli cię nie stać, nie obejrzysz. Ale nie kradnij!
Trzeba jednak nadmienić, że ten film ma takie zabezpieczenie, że raczej nikt nie odważy się udostępnić swojej kopii.
Metoda jest opisana na stronie autora, i mówi, że: "w celu ochrony przed nielegalną dystrybucją, wszystkie zakupione egzemplarze będą spersonalizowane poprzez dodanie do treści filmu, niewidocznego dla widza numeru zakupionego egzemplarza oraz danych kupującego.
kup: http://www.podniesinski.pl/portal/?p=3331
widze ze zablokowali odp, jezeli mozesz to napisz mi w prywatnej wiadomosci, albo na gg, jezeli chcesz to napisz to podam ci gg. Oczywiscie jezeli to info o tym ze film gdzies da sie sciagnac
Świat schodzi na psy. Już nawet na sieci nie można spokojnie obejrzeć. Kogo stać na film za 100 zł?! Osobiście nie lubię kupować na cudzych prywatnych stronkach www, zawsze mi to jedzie jakimś oszustwem. Nie ma na allegro ani na ebay - dziękuję, dobranoc.
kolego Joimbo! Chyba z Tobą coś nie jest w porządku skoro uważasz że sprzedaż filmów przez stronę autora filmu jest oszustwem, a nielegalne udostępnianie filmów w sieci już nim nie jest. Świat schodzi na psy właśnie dzięki opiniom takim jak Twoja.
Czy ja powiedziałem ze ściąganie, oglądanie filmów z sieci nie jest oszustwem? Oczywiście że nim jest. Proszę więc nie przeinaczać sensu mojej wypowiedzi!! Acz swojej opinii nt. "sprzedaży" filmu z niepewnego źródła i po zawyżonej cenie nie zmienię. Ja cie przepraszam ale na głowę jeszcze nie upadłem. Każdy teraz może założyć swoją www i wypisywać tam co mu się żywnie podoba.
A świat i tak schodzi na psy (nie obrażając psów) bez względu na swoje szlachetne przekonania zapewne masz w tym swój wkład.
No to problem, nie obejrzysz. Nagle zdziwienie, że za film trzeba zapłacić. Jak uważasz, że za drogo to nie kupuj, nikt nie zmusza Cię do tego. Przecież autor włożył pracę w realizację i to na wysokim poziomie, a Ty tak po prostu chciałbyś sobie z darmo obejrzeć i już. Jak wykonujesz pracę to oczywiste jest, że za odpowiednie wynagrodzenie. Tutaj w pewnym sensie jest podobnie i twórca też chce zarobić, więc nie rozumiem co w tym dziwnego. Przed zakupem też miałem wątpliwości czy warto. Ale kupiłem i uważam, że to była dobra inwestycja, gdyż film naprawdę robi wrażenie.