PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130130}
7,8 206 tys. ocen
7,8 10 1 206219
7,1 47 krytyków
American Gangster
powrót do forum filmu American Gangster

Powiedzcie, jakie było "normalne" zakończenie?
Ja oglądałem tylko rozszerzoną wersję z innym zakończeniem. Frank został skazany po wskazaniu wszystkich opłacanych policjantów, wyrok został mu zredukowany do 15 lat. Wychodzi i czeka na niego Richie.
Czym różni się ono od kinowego?

decu_2

Ja oglądałam na DVD (pozyczone od znajomej) i mialam takie same zakonczenie. Nie słyszałam o tym, aby kinowe zakonczenie bylo inne.

ocenił(a) film na 8
laurka137

Na moim DVD jest napisane, że są dwie wersje filmu: kinowa i rozszerzona (18 minut i alternatywne zakończenie), także nie wiem... Może różni się nie wiem - ujęciem albo jedną sceną w takim razie:)

ocenił(a) film na 10
decu_2

Kinowa wersja kończy się w miejscu kiedy Frank wychodzi z więzienia i od razu są napisy końcowe. Richie na niego nie czeka.

CzaroS_fw

wersja rozszerzona trwa prawie 3 godziny : )

ocenił(a) film na 8
xoxo_olcia

Własnie skończyłem oglądać wersję rozszerzoną i film bynajmniej nie kończy sie po scenie wyjścia Frank`a z wiezienia. Razem z Richie`m idą jeszcze przez miasto i rozmawiają o zmianach które zaszły przez te 15 lat gry Frank siedział w wiezieniu. Scena trwa jakies 5 minut wiec nie ma czego żałować gdy sie oglądało kinową wersję.

ocenił(a) film na 8
pr1nce7

ta końcówka psuje cały film. straciłam przez nią szacunek do franka. żałuje że nie obejrzałam kinowej wersji. policjant zrujnował mu życie i zostali przyjaciółmi? i w ogóle jest przedstawiony jak by był jakiś upośledzony.

ocenił(a) film na 10
elomichu

o.O nie zostali przyjaciolmi co ty gadasz?