Powiedzcie, jakie było "normalne" zakończenie?
Ja oglądałem tylko rozszerzoną wersję z innym zakończeniem. Frank został skazany po wskazaniu wszystkich opłacanych policjantów, wyrok został mu zredukowany do 15 lat. Wychodzi i czeka na niego Richie.
Czym różni się ono od kinowego?
Ja oglądałam na DVD (pozyczone od znajomej) i mialam takie same zakonczenie. Nie słyszałam o tym, aby kinowe zakonczenie bylo inne.
Na moim DVD jest napisane, że są dwie wersje filmu: kinowa i rozszerzona (18 minut i alternatywne zakończenie), także nie wiem... Może różni się nie wiem - ujęciem albo jedną sceną w takim razie:)
Kinowa wersja kończy się w miejscu kiedy Frank wychodzi z więzienia i od razu są napisy końcowe. Richie na niego nie czeka.
Własnie skończyłem oglądać wersję rozszerzoną i film bynajmniej nie kończy sie po scenie wyjścia Frank`a z wiezienia. Razem z Richie`m idą jeszcze przez miasto i rozmawiają o zmianach które zaszły przez te 15 lat gry Frank siedział w wiezieniu. Scena trwa jakies 5 minut wiec nie ma czego żałować gdy sie oglądało kinową wersję.
ta końcówka psuje cały film. straciłam przez nią szacunek do franka. żałuje że nie obejrzałam kinowej wersji. policjant zrujnował mu życie i zostali przyjaciółmi? i w ogóle jest przedstawiony jak by był jakiś upośledzony.