Scena, w której podbiega mała dziewczynka do okna i krzycząc Wujku PATRZ teraz! po czym wskakuje do basenu! Niby co to w tym takiego wspaniałego nadzwyczajnego? Pokazanie dziecka jako nieświadomego realiów, czasów i wszystkiego co się naprawdę dzieje,...TYCH PROBLEMÓW... żyjące bezstresowo żyjące w innym świecie... BEZPROBLEMOWYM? BEZPIECZNYM?
Sam film zaś nie był jakimś szokiem, świetnym widowiskiem czy wielkim rozczarowaniem, ot film wart obejrzenia ... nic poza tym...Chodzi mianowicie o tematykę gangsterską...Jak lubie owe filmy, tak ten wydał mi się zupełnie bez jakiejś MOCY SIŁY ...świetnie nakręcony, zagrany...ale nie ma tego czegoś ... tego klimatu! Film obejrzałem i to wszystko jedyne co mnie urzekło to ta scena ... oj tak!
oj to chyba spales na filmie...ziooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooom
Dla mnie film podobał się z trzech powodów.Po pierwsze świetna gra aktorów jak już wspomniał kolega niżej ,po drugie doskonały obraz dawnej ameryki można naprawdę uwierzyć że film był kręcony w tamtych czasach.No i po trzecie podziw dla detektywa Richiego Robertsa !!Niesamowity człowiek :) dlatego film oceniam 8/10