PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130130}
7,8 207 tys. ocen
7,8 10 1 207156
7,0 42 krytyków
American Gangster
powrót do forum filmu American Gangster

nie żebym się zawiodła, ale film jakoś maxymalnego wrażenia na mnie nie zrobił, wiele wątków podobnych do blow i innych filmów kryminalnych, aktorstwo denzela oczywiście wymiata ale jedna jaskółka wiosny nie czyni..poza tym akcja ciągle spowalniania...nie,to nie dla mnie,aczkolwiek film sie podoba jak najbardziej ale nie ma co gloryfikować...

ocenił(a) film na 10
twojebejbe

To nie jest film akcji kobieto........................

użytkownik usunięty
Iluvatar

Twoja poprzedniczka nie napisała że jest to film akcji. Również zgodze sie z nią że Denzel jest jedynym elementem, który ciągnie cały film bo reszta "czarnuchów" gra jakby to był klip raperski z MTV, że nie wspomne o aktorach grających policjantów którzy są zupełnie nijacy. A już napewno nie jest to film gangsterski i daleko mu bardzo do "Chłopaków z Ferajny" jak to opisałeś u siebie na stronie. To jest film biograficzny!!! Gdzie tu gangsterka? Gdzie kino akcji? Ten film można porównywać do "Blow" który też jest wzorowany na opisie skruszonego dilera a nie do "Chłopaków z ferajny". Film jest dobry ale nie powala i za 5 lat mało kto o nim będzie pamiętać.

ocenił(a) film na 10

Bardzo się mylisz.Ten film będzie za 5 lat klasyką.Chłopcy z ferajny,dawno temu w Ameryce i Ojciec chrzestny nie są filmami akcji i tez mają podobne nieśpieszne tempo.

ocenił(a) film na 7
Iluvatar

postawmy zakład...poczekamy do 2013 roku,zobaczymy,czy będzie gloryfikowany i uznawany za klasykę, jeśli nie,to przykro mi bardzo,ale będziesz zmuszony przyznać nam rację na forum.. chłopczyku..;D

ocenił(a) film na 7
Iluvatar

dawno temu w Ameryce to dopiero gowno, tam sie nic nie dzieje, nie mowiac juz o akcji... ojciec chrzestny to przy tym filmie jest jak transformers...

ocenił(a) film na 7
Iluvatar

akcja, mężczyzno! występuje czasem nawet w bajkach..coś ci to mówi???????