PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130130}
7,8 207 tys. ocen
7,8 10 1 207149
7,0 42 krytyków
American Gangster
powrót do forum filmu American Gangster

kiepsko

ocenił(a) film na 3

Wyszło kiepsko, a to chyba przede wszystkim zasługa reżysera. Prawie trzy godziny filmu i multum do niepotrzebnych scen.
Dialogi na bardzo niskim poziomie no i chyba tylko trochę Crowe wyciągnął tą tandetę z najczarniejszej dziury.

Milionowski

Slaby trolling, niemerytoryczny i hipersubiektywny. Przymiotniki sa uzyte bez podparcia argumentacja podmiotowa. Brak bazy tematycznej uzasandniajace niezbyt wyszukana teze. Krotko mowiac zwykle czepianie sie nietoperza po niezdrowym obiedzie. Kiepsko. :) w rankingu trolololingu daje 2/10 za uzycie nazwiska aktora choc to i tak naciagane dwa. Usmiech prosze :)

ocenił(a) film na 3
zarkadiusz7

Hę? to co, teraz mam wymieniać sceny, które były niepotrzebne? Mam cytować dialogi ?

ocenił(a) film na 3
Milionowski

No i jeszcze mogę dodać, że to był po prostu film obyczajowy, może trochę dramat, ale kryminał?! o w życiu.

ocenił(a) film na 9
zarkadiusz7

Genialnie trolowi pocisnales, pełny szacunek

ocenił(a) film na 6
pablo83_filmweb

Nie każdy musi się z tobą zgadzać. Dorośnij.

ocenił(a) film na 7
rock79

Tak,ale ocenianie tego filmu w graniach 3,to lekka przesada...

ocenił(a) film na 9
zarkadiusz7

Oj, to chyba nie żaden trolling, tylko dzieciak film obejrzał i po prostu go zupełnie nie zrozumiał. Nie zrozumiał też Twojego komentarza-mam takie wrażenie, ale może się mylę... Film był pod każdym względem majstersztyk!

Alina23

Ja tez jestem tolem na trole. Fajna rozrywka inetelektualna. Psychologia tlumu dewastuje mozliwosc pozytywnej percepcji. Wbrew pozorom trole jakich wiele tu i w zyciu ucza jak byc soba i nie popasc w schemantyzm grupowych zachowan. Kiedys ktos powiedzial chyba w Vanila sky ze aby doznac rozkoszy trzeba poznac smak goryczy. Zyciowe trole sa tlem dla slodyczy i rozkoszy. Bez nich swiat bylby jednowymiarowy i mdly (czytaj przeslodzony). A film, fakt, mistrzowski. Lubie epickie filmy moj ulubiony to "Az poleje sie krew". Do widzenia do jutra. :).

ocenił(a) film na 5
Alina23

Coraz częściej te "filmwebowe" komentarze przypominają rynsztok. Zwłaszcza komentarze "znawców" którzy "zrozumieli ten film".

ocenił(a) film na 5
Sony_West

Całkowicie się zgadzam! Idealne podsumowanie.

ocenił(a) film na 8
Milionowski

hehe tak niska ocena jest z pewnoscia dana specjalnie w celu wzbudzenia zainteresowania wiec po co komentowac jak kazdy wie ze film jest dobry xd

ocenił(a) film na 5
Milionowski

Liczyłem na bardzo dobre kino gangsterskie. No i niestety się zawiodłem. Zawiodłem się i to bardzo.
5/10

Milionowski

"chyba tylko trochę Crowe"

No nie wiem. Crowe nic złego nigdy mi nie zrobił, zatem nie mam powodów by go jakoś szczególnie nie lubić - a jednak za nim nie przepadam. Obiektywnie zapewne nie jest złym aktorem. A jednak ten typ jakoś tak ma, że gdziekolwiek się pojawi - są dłużyzny i wieje nudą.

ocenił(a) film na 3
Film_Polski

też kolesia nie lubię, ale tutaj pokazał się z dobrej strony, podobnie z resztą jak w Body of Lies, no ale to chyba wyjątki bo faktycznie większość filmów z jego udziałem wieje nudą

Milionowski

Zaraz po premierze 'Robin Hooda', w Hollywood opublikowano 'a rank order list of the most over-paid actors.' Chodziło o aktorów dostających szczególnie wysokie stawki za każdy film, podczas gdy później te filmy wcale nie zarabiają jakiejś szczególnie wielkiej kasy. Russel tam figurował na czołowej pozycji.