dzisiaj miałam obejrzeć ten film w Silverze, ale okazało sie że trzeba być pełnoletnim i mnie nie wpuścili. Sorry, mam 16 lat i nie sądzę żeby ten film mnie jakoś strasznie zszokował(gorsze rzeczy puszczają chodziażby w tv), poza tym odkąd pamiętam chodziłam na filmy niekoniecznie dozwolone w moim wieku i nikt z tego nigdy problemu nie robił.
Mam dwa wyjścia : albo ściągnąć sobie piracką wersję z neta (na dvd raczej mnie nie stać), albo zacząć chodzić do kina na jedne z tych ogłupiających i robiących papkę z mózgu filmów (czytaj: komedie romantyczne i kreskówki dla pięciolatków).
Żyjesz w jednym z gorszych ustrojów - socjaldemokracji więc czemu się dziwisz? :D
Polecam wyjechać do Włoch i legalnie zassać jakieś 720p w celach naukowych bądź edukacyjnych lub "pożyczyć" kopię od kogoś z Twojego kręgu towarzyskiego/rodziny ;)
Dziwne, wchodzilem z ciekawoci na strone silver screen by luknac od ilu jest lat i pisało ze od 15. Mnie tez nie chcieli kiedys na teksanska masakre z kolega wpuscic, mielismy wtedy po 17. Na nic zdały sie wyjasnienia ze nie opodal kas na filmy np od 15 lat wchodza 12 latki a moze i młodsi, tak samo to ze specjalnie przejechalismy 20 km w jedna strone autobusami co było prawdą. Poszlismy na Resident evil 2 bo cos wybrac trza było, szkoda było wracac do domu i nic nie luknac. Wczesnie tez sie nie martwilem wiekiem bo mnie wpuszczali. I wtedy pojołem ze przestrzegaja te kategorie wiekowe praktycznie tylko w weekendy kiedy maja mase klientów. Wczesniej jedziłem do kina zawsze po szkole( bądź zamiast szkoły:). Jak wiadomo dorosli ludzie precuja w tygodniu i jesli ida do kina to robia to w weekend. Łatwo z tego wywnioskowac ze w srodku tygodnia kina maja praktycznie 80% dochodu z biletów sprzedanych nieletnim którzy wagarujac zwykle ida do kina. Jak wiadomo oni zwykle tez chca ogladac horrory badz sprosne komedie i gdyby kasjerzy/kasjerki przestrzegali ograniczen wiekowych to dochod kina w srodku tygodnia spadł by o połowe. To tyko oczywiscie moja teoria , kazdy ma swoje doswiadczenia . Tez wpływ ma na to czy kasjerka która nas obsługuje zaczyna czy tez juz pracuje dłuzej.Te nowe myslą ze jak nie beda tego regorystycznie przestrzgac to ktos je zakapuje a jest zupelnie na odwrót. Zanim mi tamta ostatecznie odmówiła biletów to jej koleżanki ze stanowisk z boku wyraznie zerkały i czekały co odpowie, moze sie zdygała. To tez moze byc własciwa teoria bo w srodku tygodnia jest mniejszy ruch i zwykle tylko jedna osob jest na kasach a wiec nikt jej nie podkapuje gdy bedzie dla kogos wyrozumiała i wpusci go na jakis film od 18stu. Tak czy siak jeden z 2 wariantów o którym mówie jest prawdziwy , a raczej oba po trochu. Sadzac po dacie twojego posta to piszac dzis miałes na mysli sobote a wiec to pasowało by do moich teorii. No ale to nadal moze byc zbieg okolicznosci.
http://www.silverscreen.pl/ Masz link, no i pisze ze od 15 lat. Teraz mozesz ich sie czepnac o wprowadzane w bład. Akurat sie mi przypomniało ze jak mnie nie wpuscili na Teksanska Masakre i ja jej powiedziałem ze wczesniej wchodziłem nafilmy od 18 bez problemu to ona odparła cos w stylu - hmmmm ale to nie mozliwe bo my rzadko mamy filmy od 18 lat i wlasciwie ten jest pierwszym takim chyba od czasów Pasji. To zabawne bo wtedy mijało chyba z 8 miesiecy od premiery Pasji i napewno były inne filmy od 18 lat chocby Zakładnik i Czlowiek w ogniu na których byłem miesiac czy 2 miesiace wczesniej bez pytania o wiek, w tym samym kinie oczywiscie. I co wazniejsze Pasja nie mogła byc ostatnim filmem wtedy od 18 lat bo ona zwyczajnie była od 15 lat( z klasą gimnazjalna byłem)! Nie wiem czy to taka nie kompetencja była czy tez zmyslanie by załagodzic sytuacje. Nawet nie wiem czy Resident Evil 2 na którego nam zaproponowała zamiast teksanskiej masakry tez w internecie na ich stronie nie był od 18 lat... Ja wiem tyle ze masakrą to jest to jak bardzo mało sa zgodne informacje jakie podaja oni w internecie z tymi jakie mówia nam w kasie.
Multikino jest najlepsze jeżeli chodzi o te sprawy , tam się w ogóle nie dopominają ile kto ma lat.A Silverscreen ?Hmmmm......
Moją koleżankę nie chcieli tam puścić na projekt monster który jest od 15 lat.Tylko że moja koleżanka ma 19 lat , więc to jest paradoks.
nie martw się koleżanko :) film i owszem fajnie się oglądało, ale nie był zbyt orginalny, za to to wydarzenie będziesz mogła wspominać przez tyyyyyle następnych lat... gdy nikt już Ci nie powie: "pani nie wpuścimy bo jest pani za młoda"