PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130130}
7,8 207 tys. ocen
7,8 10 1 207156
7,0 42 krytyków
American Gangster
powrót do forum filmu American Gangster

co sądzicie o scenie końcowej??? bo mi się wydaję że to znak że będzie kontynuacja. ja rozumiem że film był na faktach, ale co z tego? pierwsza część mogła być na faktach a drugą można przecież napisać, a szczerze mówiąc mogłoby być ciekawie zobaczyć jak po tylu latach odsiadki gł.bohater się odnajdzie w nowych realiach i czy zdoła powrócić na szczyt.

lechu1017

To byłby ciekawy pomysł. Mogliby nakręcić jak to Hollywood się zainteresowało jego historią i jak chcieliby nakręcić film o jego życiu. A potem pokazali scenę jak to ten gangster dostaje dom od Denzela, za to, że poświęcił mu czas.

ocenił(a) film na 8
twin

whehehehe. właśnie, film o tym że lucas wychodzi z wiezięnia i chcę zostać reżyserem filmowym, piszę scenariusz i namawia denzela do zagrania w jego filmie. łaaa to mógłby być serial pod tytułem: "Zwariowane perypetie Francka Lucasa i Denzela Washingtona przy kręceniu filmu o życiu pierwszego z nich" tytuł może długi ale chwytliwy:)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
skoczmnie

Człowieku! My tu sobie żartujemy, że nakręcą drugą część, a ty bierzesz to na poważnie i jeszcze wulgów używasz. Wiadomo, że nie będzie II czesci, a ty połknąłeś to jak świeży boczek.
Żal mi ciebie.

ocenił(a) film na 9
skoczmnie

jesteś żałosny, jak masz pisać takie rzeczy to lepiej nic nie pisz; i trochę kultury człowieku, chyba że nie nauczyli

ocenił(a) film na 9
nutt

A co do końcowej sceny to wydaje mi sie ze pokazuje ona ze Frank został sam(nikt prze przyjechał po niego), stracił rodzie,przyjaciół.Ogólnie od szczytu do dna

mackowski

to ja może podpowiem, że po Franka przyjeżdza Richie, są to lata 90-te, tak więc bohater nie wierzy w to co widzi na ulicy. wszystko się zmieniło od wyglądu miasta, po styl i zachowanie ludzi. jednak Richie zapewnia go, że nie da mu umrzeć z głodu. ale to tylko alternatywne zakończenie :D