PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=522361}

Amerykanin

The American
2010
5,8 23 tys. ocen
5,8 10 1 23365
6,0 10 krytyków
Amerykanin
powrót do forum filmu Amerykanin

MASAKRA

ocenił(a) film na 2

Nieporozumienie. Zero akcji... jakiegokolwiek napięcia, emocji NIC! Flaki z olejem. Film wrecz usypiajacy!!!! Opis filmu zachęcający, w rzeczywistości.... -SZCZERZE NIE POLECAM. Naprawde szkoda pieniedzy.

ocenił(a) film na 8
enigma111

pierniczysz kolego (koleżanko??), film naprawdę ciekawy. Co znaczy zero akcji?? może nie każdy film sensacyjny musi być pełny pościgów, strzelanin i bicia mordy?? Podejdź do niego troszkę inaczej.

ocenił(a) film na 7
enigma111

A jednak strasznie silne emocje wzbudził u Ciebie ten film, skoro musiałeś(aś) wykrzyczeć (!!!!) tutaj, jaki jest strasznie beznadziejny. W dodatku okrasiłeś(aś) to oceną 1/10, na którą ten film na pewno nie zasługuje. Oceniać wypada wielopłaszczyznowo. Wtedy w każdym filmie można znaleźć coś wartościowego zamiast bezkrytycznie sypać "jedynkami", przez co ten serwis podupada.

ocenił(a) film na 7
enigma111

Następny człowiek żyjący systemem zero jedynkowym. Naprawdę według Ciebie film był tak tragiczny, że zasługuje na najniższą możliwą ocenę? Na nieskrępowaną pogardę i całkowite obrzydzenie? Wiem, że to bardzo tragicznie, że w tym filmie nie wybuchało wszystko co 5 sekund (o zgrozo, nie było żadnego wybuchu!), ale wiesz nie każdy film to Transformers. Ech, szkoda gadać.

ocenił(a) film na 3
czaczi87

Ja bylem na tym w kinie w Belgii, nastawilem sie na angielski film, uff dobrze ze troche znam tych jezykow to moglem sie domyslec czasem co oni mowia po wlosku ale nie w tym rzecz, nawet nie w tym ze jak szedlem to na ulotce bylo ze to jest film akcji, ok nie kazda akcja musi byc typu strzelaj, zabijaj i uciekaj. Ale ten film nie trzymal czlowieka nawet przez 5 seknund w jakims napieciu. Nie bylo jakichs zagadek (nie mowie tu o zagadkach typu Skarb Narodow), byl bardzo po czasie przewidywalny, zakocha sie wiec bedzie chcial miec spokojne zycie, zli ludzie mu na to nie pozwola i na koncu ktos kogos zabije.

Wiec chcialbym zapytac co ten film mial nam pokazac, co mam z niego wyniesc? Moja ocena 3/10 bo spodziewalem sie czegos o wiele lepszego, jakiegos bardziej zamieszania. O, film jak Wyspa Skazancow, akcja prawie nic a dla mnie byl bardzo dobry bo trzymal w napieciu i nie wiedzialem o co chodzi az do samego konca, ba nawet po zakonczeniu czlowiek nie ma pewnosci o co chodzi.
Z gory dzieki za podzielenie sie swoim zdaniem.

enigma111

Faktycznie film słaby, troche banalna fabuła ale nawet z takiej mozna skleic cos dobrego, tu niestety tego nie zrobili. To nie tyle mial byc film akcji ile thriller ale nim tez nie byl. Wszystko przewidywalne i oklepane no i strasznie nudne