PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=522361}

Amerykanin

The American
2010
5,8 23 tys. ocen
5,8 10 1 23365
6,0 10 krytyków
Amerykanin
powrót do forum filmu Amerykanin

czemu on na koncu umiera no czemu znowu kolejny film w ktory bohater umiera moze by tak w koncu ktorys nieumarl wzial laseczke i zyl dlugo i szczesliwie to jest minus tego filmu i moze szwedzi dlatego jest 8/10 a nie 10/10.

ocenił(a) film na 7
jack666

Nie wiadomo, czy umiera. Może zdążyła odwieźć go na czas do szpitala, gdzie uratowali mu życie? Końcówkę można sobie dopowiedzieć samemu.

ocenił(a) film na 8
sab1970

Jeno jest pewne: umiera szpieg, kryminalista, tajny agent etc., człowiek uzależniony od roli, którą przyszło mu odgrywać w życiu, a być może rodzi się dla świata, dla ukochanej kobiety człowiek któremu już wolno kochać...

ocenił(a) film na 7
minior

Bardzo ładnie ujęte.

jack666

Dzięki za zepsucie filmu..
http://i53.tinypic.com/nmyjjn.jpg
Wiesz, że to się rzuca w oczy? ;/

youhaveamessage

" youhaveamessage " Hmm po co czytałeś debilu..

riger26

Zjechać na dół strony by założyć nowy temat mi nie zabronisz "debilu", a poza tym napisałam "RZUCA SIĘ W OCZY"

Do autora: Następnym razem proszę spróbuj na początku dać jakieś "SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER [..]" czy coś, żeby tego "czemu on na koncu umiera no czemu znowu kolejny film w ktory bohater umiera" chociaż nie było widać.

youhaveamessage

ok. sorry

jack666

niektorzy maja dosyc happy endow w kazdym filmie dlatego niektore filmy tak sie koncza i jestem fanem takich zakonczen a jedno z moich ulubionych zakonczen to mgła

a co do amerykanina do dobry nie wybitny czegos mu brakuje do powaznego filmu jakim zreszta jest w porownaniu do holywodzkich produkcji , 8-/10 cloney ostatnio dobiera sobie ladnie role jako dojrzaly aktor unika produkcji ala Mtv cieszy mnie to bo aktorem jest dobrym ale co do tego ze to jego najlepsza rola to bym nie przesadzal ma duzo lepszych kreacji w swojej karierze ,

chociazby w czlowiek ktory gapi sie na kozy swietnie zagral jak i zreszta lepszy film od tego

jack666

Ale zjebałeś... Na szczęscie zajrzałęm tu dopiero po obejrzeniu filmu. Film w/g mnie bardzo słaby i nudny. Wole juz stary Assassins ze Satllone i Banderasem

ocenił(a) film na 7
Turkisz80

Tylko, że Assassins to zupełnie odmienny rodzaj kina. Ten pierwszy to film akcji (thriller), a The American to bardziej dramat sensacyjny, nakręcony w stylu lat '70. Trudno je porównywać.

sab1970

zgadzamsie to zupelnie inny film tenjest podobny do the limits control jak to juz podkreslil ktos

Turkisz80

sorry ale niespecjalnie zobaczylem po fakcie ale to juz po ptakach.

ocenił(a) film na 6
jack666

Ej, skąd wiecie jak ten film się kończy skoro go jeszcze nie ma w kinach?

ocenił(a) film na 6
majkel001

no na jakim Ty świecie żyjesz??? miał premierę 01 IX 2010 ,nie nasza wina ,że polskim dystrybutorom tak się "śpieszy"...

ocenił(a) film na 8
jack666

Panowie!!!
Nie pisze się jak kończy się film w tytule postu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A co do filmu, realnie opowiedziany z konkretnym przesłaniem. Logiczny i spójny, a że bez fajerwerków. Nie każdy film musi je mieć. Polecam!!!
Po za tam koniec jest ok. samemu można sobie dośpiewać puentę.