PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568}

Anakonda

Anaconda
1997
5,0 52 tys. ocen
5,0 10 1 52484
3,7 26 krytyków
Anakonda
powrót do forum filmu Anakonda

od razu powiem, że film mi się nie spodobał. wąż kiczowaty, efekty specjalne strasznie stuczne, sttrasznie głupie zachowanie anakondy. film był okropny.

LeaMao

Może i tak, ale zobacz w którym roku ten film został wydany.
Nie oczekuj za dużo. ;P

ocenił(a) film na 2
zawieszone

mi nie chodzi o rok. rozumiem, że wtedy technika była na owiele niższym poziomie, choć mogli już w tym roku zrobić te efekty lepiej. mi się też sceny nie podobały. co to za film, taki który w momętach grozy wywołuje we mnie zdziwienie i żal? nie da się w niego wczuć, ani przeżywać go. taa, po za tym anakonda jest wielkim potworem, który je codziennie przynajmiej 40 kilogramową przekąskę.
kochana wikipedia: "Trawienie jest bardzo powolne - po posiłku wąż trawi większą ofiarę przez wiele dni, a potem może pościć przez szereg tygodni lub miesięcy."
wiadomo, że film nie musi, a nawet niepowinien był całkowicie rzeczywisty, ale są jakieś granice. po ich przekroczeniu widać sam kicz. kompletnym przegięciem była scena w której anaconda wypluwa ciało Paula (Voight) przed nos Terri (Lopez). powtarzam: zero emocji, sam kicz.

LeaMao

Film powstał ponad 10 lat temu. Troszkę inna mentalność, inne efekty.
Straszny wąż, który robi to co robić powinien, czyli zabija, szalony poszukiwacz wężów i grupka filmowców. 10 lat temu z pewnością trzymał w napięciu.
Teraz widz oczekuje czegoś innego.

ocenił(a) film na 2
kaarooo

no pewnie trzymał w napięciu, ale jak napisałam wyżej, są pewne granice dla dobrego filmu. poczytajcie se o anakondzie na wikipedii. równie dobrze można wziąść niedźwiedzia polarnego i zrobić film grozy z naukowcami uwięzionymi na stacji badawczej przez misia. jedyna różnica to ta, że owy miś jes mądry i prędzej przyczepił by się ludzi na tyle dni, niż anakonda.

ocenił(a) film na 6
LeaMao

A ja co oglądam ten film, zawsze się na nim śmieje :)
Ale mam do niego niezwykly sentyment :)

ocenił(a) film na 6
magdziorka

Chociaż błędów jest w nim pełno np. wodospad lecący do góry ;p

ocenił(a) film na 2
magdziorka

wodospad lecący do góry? nie zauważyłam.

LeaMao

Najpierw jest scena w której spada normalnie, a później ta sama scena jest wklejona wstecz gdy wracają i widać wodospad płynący do góry :)

ocenił(a) film na 1
LeaMao

Ten film jest koszmarny. Cieszę się, że tak szybko ta anakonda zjadła Owena Wilsona, bo nie mogłem patrzeć jak się męczy w tej szmirze. 1/10.

LeaMao

Zgadzam się, ten film to jedno wielkie nieporozumienie.... Dałabym 1, ale... [SPOILER] Chwilami miałam świetną zabawę licząc ile razy już powinien (zgodnie z prawami natury) umrzeć diaboliczny zły do szpiku kości bohater grany przez Johna Voight'a:D Także niech już będzie 2:D Ogólnie- absurd za absurdem i absurdem pogania:) A już totalną pomyłką jest nazwanie tego filmu horrorem.