PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720241}
6,2 21 tys. ocen
6,2 10 1 20544
5,1 16 krytyków
Anatomia zła
powrót do forum filmu Anatomia zła

Zastanawia mnie jak tak dobry film mógł przejść bez wiekszego echa?> Szczególnie, ze dotykał tematów , o kórych bębniły media! Tak jest i to bez względu na partię rządzącą. ryba psuje sie od głowy i to pokazuje ten film - od prokuraotra po babe na wsi...

luki_ster

Faktycznie trochę mało o nim było słychać, ja też poszłam do kina trochę przypadkiem, nie wiedząc za bardzo na co, ale zaskoczenie bardzo na plus. Film mocny, ale prawdziwy, pokazujący właściwie przekrój przez całe społeczeństwo. No i te wszystkie nawiązania do spraw które przewijały się jeszcze tak niedawno przez wszelakie media. Nie wiem, może potrzeba więcej świadomości u ludzi, może czegoś innego. Tak czy inaczej film warto zobaczyć, nie tylko już nawet ze względu na tematykę, tylko na to, że to po prostu kawałek dobrego kina

kamila_bor

Bromski zawsze robił dobre kino zwłaszcza to gatunkowe, oglądam go już od czasów "Zabij mnie glino", a na tym filmie byłem zaraz po premierze, jeszcze raz bym obejrzał.

luki_ster

Też nie wiem czemu.... to jest świetny film, Stroiński dostał Złotego Lwa, teraz będą grać ten film za granica a u nas cisza.... szkoda trochę. Ale polecam gorąco wybrać się do kina!

ocenił(a) film na 10
Grazyna_Howard

Ja poszłam do kina za namową mojego chłopaka-myślałam znów zabrał mnie na jakiś głupkowaty film a tu takie pozytywne zaskoczenie, film zrobił na mnie naprawdę wrażenie i też nie rozumiem czemu jest o nim tak cicho.

Grazyna_Howard

Już chyba za późno, bo z tego co zauważyłam filmu nie ma w kinach. A szkoda, bo to bardzo wartościowy obraz...

luki_ster

Też nie rozumiem dlaczego tak mało mówi się o tym filmie..Jak dla mnie Anatomia zła to świetna polska produkcja dawno nie widziałam tak dobrego thrillera, który mnie wciągną od pierwszych minut i zaskoczył na samym końcu..

luki_ster

Tak to własnie jest w tym kraju, to tylko potwierdza w jakiej rzeczywistości przyszło na nam żyć, oby więcej takich filmów jak ten :) w tedy już na pewno o następnych będzie głośniej :)

luki_ster

Szkoda, że tak niewiele się o tym filmie mówi, to prawda. Widać nie pasuje komu trzeba i nie ma o nim zbyt wiele informacji. Poza tym nie gra w nim Szyc, Karolak czy inny "topowy" aktor i przez to nie ma parcia na wypromowanie. Szkoda szkoda bo na pewno film zasługuje na uwagę i szerszą widownię w Polsce i nie tylko.

luki_ster

Rzeczywiście bardzo ciekawe spostrzeżenie. Dopiero zdałam sobie sprawę, że niemal nic nie słyszałam o tym filmie... ;)