PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402798}

Angielska robota

The Bank Job
2008
7,5 104 tys. ocen
7,5 10 1 103754
6,9 26 krytyków
Angielska robota
powrót do forum filmu Angielska robota

Gdyby Nie Fakt Że Film Jest Na Autentycznych Faktach Była By... Niestety Porażka,A Tak Jest Tylko Niezły.

ocenił(a) film na 1
kondifax

Nie podzielam entuzjazmu - dla mnie ten film to była strata mojego czasu i pieniędzy. Ogólnie ja i moja dziewczyna poszliśmy na to nie czytając recenzji i spodziewaliśmy się czegoś jak 'The Italian Job'. Niesmak nie minął do dziś a to było w okolicach premiery.

kondifax

A są jakieś inne fakty niż autentyczne?? Była by?? A nie razem??
A dlaczego film miałbyć podobny do Italian job?? Bo tytuł podobny???
No jeśli dwa takie głąby mówią, że film słaby to trzeba koniecznie zobaczyć bo pewnie większości fabuły nie zrozumieli...

ocenił(a) film na 6
tigger_3

Każdy ma swój gust i może się wypowiadać o danym filmie jak chcę i tak jak go odebrał bez obrażania innych!!!
"Czasami trzeba pomyśleć to nie boli"

kondifax

Oczywiście, że każdy ma prawo do posiadania swojego zdania ale żeyjemy w Polsce i piszemy po polsku. A sformułowania "fakt autentyczny" i "była by" raczej nie świadczą o tym, że umiesz pisać - co sugeruje, że czytać pewnie też nie za dobrze. Byłem wczoraj na tym filmie i uważam, że jest naprawdę dobry. A to, że nie jest to amerykańska produkcja z cyklu "zabili go i uciekł" można uznać tylko i wyłącznie za zaletę - czego najwyraźniej nie zauważyłeś.
Nie obrażałem. Z tego co widzę to był dla Ciebie komplement.

ocenił(a) film na 6
tigger_3

Żeyjemy? Czyżby to było również po Polsku? Jak widzisz też umiem "łapać za słówka",więc następnym razem skup się na ocenie filmu, a nie na ortografii.Jeżeli uważasz film za dobry to już Twoja sprawa i ja to szanuję w przeciwieństwie do Ciebie!
Że Ty Żyjesz w Polsce to nie znaczy że wszyscy,a jeszcze do tego żyją na tym
świecie ludzie z dysleksją i dysortografią ale to przez Twoją główkę nie przejdzie bo jesteś zbyt ograniczony, nietolerancyjny i każde wytknięcie błędu poprawia ci samopoczucie-nazywa się to niedowartościowaniem!!!
Z polonistycznym pozdrowieniem :-)
KondiFax

kondifax

Ty jesteś za to kolejnym osobnikiem który zamiast starać się chociaż nie popełniać błędów, zaczyna pierdolić o dysleksji, dysortografii itd. Ile można?

ManBehindTheMist

Dokładnie tak. Choroby wymyślone po to żeby wytłumaczyć takich tumanów z tego, że kilku prostych zasad nie potrafią się nauczyć. To nie jest dysortografia tylko dysmózgia.

ocenił(a) film na 6
tigger_3

Ja nie poprawiałem sobie chumoru wytykając Twoje miałbyć!!!
Bo z tego co wiem, to pisze się "miał być" Pozdrawiam nieomylnych!

kondifax

ojoj "chumoru" - to juz masakra wrecz

co do filmu, moim zdaniem bardzo dobry, a to ze niektorym sie nie podobal bo oczekiwali czegos w stylu "Wloskiej roboty"... jak juz nie ma poscigow i debilnego strzelania to juz film jest marny dla niektorych, skoro lubicie takie bajeczki to w 2009 bedziecie mogli spedzic super chwile w kinie na ogladaniu Brazilian Job

ocenił(a) film na 6
Happily_ever_after

Ach czekałem na Tigerra aż "to" złapie,on lubi takie sprawy!

Cieszę się że film sie podobał,jak dla mnie 6/10, tylko ...niezły.
"Każdy Ma Własne Zdanie"

kondifax

a to specjalnie napisales? to przepraszam

ocenił(a) film na 7
Happily_ever_after

Nie ma to jak rzetelna, kulturalna, dobrze uargumentowana dyskusja na temat filmu... :P Powszechnie wiadomo, iż przy braku trafnej argumentacji sięga się po zagrywki typu "nie umiesz pisać po polskiemu, więc jesteś głupek i nie masz racji", bądź też "Twoja mateczka to...". Jeżeli wymieniamy opinie na temat produkcji filmowej bardziej na miejscu byłyby konstrukcje w rodzaju : " mam odmienną opinię, za którą opowiadają się następujące argumenty...", "mnie film podobał się/ nie podobał się ze względu na...".
Nie pozwólmy by filmweb upodobnił się do Jerry Springer Show !

ocenił(a) film na 8
thereforyou

Film świetny z dobrą fabułą, napewno trochę naciągany jeśli chodzi o te fakty, bo aż tak łatwo nie mogło im pojść, lecz i tak powinien być razem z "Dark Knight" na pierwszych miejscach w Top 10 Nowości.
Gra aktorska na dobrym poziomie i jak na angielskie kino jest bardzo dobre, a właśnie mało przepadam za filmami z Anglii.
Filmu daje 9/10 i to jest zasłużona ocena.

tigger_3

A w czym - jeśli wolno spytać - "zabili go i uciekł" jest lepsze od "napadł na bank i zasnął przy tym"? :)

ocenił(a) film na 9
kondifax

To film dla prawdziwych mężczyzn :). Może dlatego tak średnio oceniłeś ten film.

ocenił(a) film na 9
kondifax

a co byloby w nim gorszego gdyby byl po prostu czyims wymyslem?