PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107383}

Anioł stróż

Man of the House
2005
6,2 7,9 tys. ocen
6,2 10 1 7946
2,0 2 krytyków
Anioł stróż
powrót do forum filmu Anioł stróż

Filma bez żadnego zadęcia, Tommy Lee Jones jako parodia samego siebie z filmów "twardzielowatych", głupiutkie ale śmieszne nastolatki i mega wypaśna ścieżka dzwiękowa, która nadaje rytm gagom. Jaka fabuła :-)?? tu fabuła jest ...dodatkiem :-) a mimo to film ogląda się lekko i bez znużenia. A żarty bardziej śmieszne i mniej wymuszone niż w "Kasjerzy czy kasiarze" ( również letnia komedia-błeeee-nudna tragicznie ). Taki ograny pomysł jak konfrontacja dwóch stylów bycia ( twardy zawodowiec i nastoletnie czirliderki) wypadł całkiem swieżo i dowcipnie...moze przez tę autoironię Tommy Lee Jonesa. Dodała temu filmowi pare oczek.

Malak_Al_Rahim

Zgadzam się. Mi się film podobał i bardzo przyjemnie mi się go oglądało. Nie do końca rozumiem niektóre wcześniejsze wpisy typu "darujcie sobie, bo to totalna głupota z płytką fabułą" (cytat oczywiście celowo niedokładny). Kurczę, ja też lubię filmy ambitne, z dobrym scenariuszem, świetną grą aktorów bla bla bla. Ale nie można życ tylko i wyłącznie takim kinem, bo człowiek by zwariował. I czasem fajnie obejrzeć film, przy którym wiele myśleć nie trzeba. Takie jest przynajmniej moje zdanie. Ludziska, trochę dystansu!