PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=852}

Anna i król

Anna and the King
1999
7,2 27 tys. ocen
7,2 10 1 26598
5,8 4 krytyków
Anna i król
powrót do forum filmu Anna i król

A czytaliście książkę? Też ładna, wzruszająca ale zakończenie inne trochę, mnie to zaskoczyło bo książka powstała na podstawie filmu.

ewelina09179200

Książka nie mogła powstać na podstawie filmu, bo film jest na podstawie pamiętników prawdziwej Anny :) Chociaż nie mam racji, mógł ktoś później napisać książkę... A jak się ona kończyła? Bo nie wiem czy przeczytam a ciekawa jestem :)

aniula_anka

Osobiście czytałam książkę, którą napisano na podstawie scenariusza filmu, ze zdjęciami z tegoż filmu :)
O pamiętnikach samej Anny też słyszałam :) Ale ich nie czytałam...

aniula_anka

Skoro jesteś ciekawa to przeczytaj bo warto... moim zdaniem książkowe zakończenie jest bardziej wzruszające... i realne...
i gdybyś czytała książkę to wiedziała byś, że powstała na podstawie scenariusza...
co do pamiętników Anny też nie czytałam ale dzięki za takową informację bo nawet nie wiedziałam, że istnieją...

ocenił(a) film na 8
ewelina09179200

może mi ktos powiedzieć jaki tytuł ma ta książka i gdzie ją dostałyście, bo ja jej nigdzie nie mogę znależć..

moniek_sz

Książka ma taki sam tytuł jak film, czyli "Anna i król", autorką jest Elizabeth Hand... zapewne jest dostępna w jakiejś księgarni wysyłkowej, ja natrafiłam się na nią w bibliotece:D