PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=249289}
7,3 187 tys. ocen
7,3 10 1 187350
6,8 35 krytyków
Apocalypto
powrót do forum filmu Apocalypto

Gibson naprawdę ma wspaniały talent reżyserski :)

ocenił(a) film na 9
Rob_Rock

Po pierwszym seansie oceniłem 8/10, ale gdy po kilkunastu latach ponownie go obejrzałem z wielkim zaangażowaniem podniosłem jeszcze +1. W gatunku filmów przygodowych jest rewelacyjny.

ocenił(a) film na 9
Rob_Rock

Piękny? No nie wiem :) dobry, oj tak!

ocenił(a) film na 4
Sternmayer

Nie jest to dobry film. Może i byłby dobry gdyby nie wyjątkowo debilna scena z panterą pokazująca, że Gibson to zwyczajny wał. Główny bohater pakuje się na drzewo uciekając przed pogonią, pech chce, że przysiada na gałęzi obok dzieciaczka dzikiego kota, który znajduje się po drugiej stronie. Pantera wzorem każdego dzikiego zwierzęcia ostrzega intruza dzikim pomrukiem który znaczy tyle co "Idź sobie bo zrobię Ci krzywdę". No i Łapa jaguara posłusznie sobie idzie a pantera... postanawia gonić go przez pół dżungli nie dbając o to, że zostawia swoje młode bez opieki. Widzisz jakikolwiek sens tej sceny? Bo jego po prostu nie nie ma.  

Charlie_Charlie_2

I prze tą jedną scenę oceniasz całość na 4? Śmieszne.

ocenił(a) film na 4
mgolab

To nie jest śmieszne. Jedną durną sceną można spier....ić cały film,

Charlie_Charlie_2

Nie zgadzam się z Twoją opinią. Czy jeżeli pantera by go nie goniła, oceniłbyś film wyżej?

ocenił(a) film na 10
Rob_Rock

Pełna zgoda. Dzisiaj ze świecą szukać takich filmów.

ocenił(a) film na 9
Rob_Rock

Dokładnie. Poprzez historyczny temat, niepodejmowany jeszcze w przemyśle fulowym, film jest rewelacyjny. Przypomina mi film RAPA NUI, w którym też podjęto temat wygasłej cywilizacji