PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98555}

Attyla

Attila
2001
6,7 5,4 tys. ocen
6,7 10 1 5419
Attyla
powrót do forum filmu Attyla

Nuda i brak rozeznaia w sprawch historii przewala się przez ten film.
Ani nie ma dobrej akcji ani nie widać dobrych bitw, dialogi beznadziejne, a nahgorsze, żę film trwa trzy godziny. Nuda i nie polecam tego filmu żadnemu historii.

użytkownik usunięty
orbulon___

Bredzisz mój drogi :) mnie podobał się bardzo, żadnej nudy tam nie dostrzegłam, świetnie się oglądało.

orbulon___

Faktycznie film, nie specjalny, najgorsze jest to jak przedstawiono Attyle, jako jakiegoś przystojniaczka o europejskich rysach, szkoda słów. Powinien wyglądać jak mały, krępy Mongoł w dodatku z bardzo brzydką twarzą.

ocenił(a) film na 8
orbulon___

To jest produkcja telewizyjna, więc budżet miała taki więcej skromny, co było widać, słychać i czuć. Słychać niekiedy dosłownie, na przykład w scenie kiedy Aecjusz i matka Walentyniana wychodzą z jakiejś tam budowli na forum. Schodzą po schodach i słychać głuche dudnienie ich kroków, zdradzające że rzymskie marmury to malowana sklejka. Co do bitew to reżyser akurat ręki do batalistyki nie ma i głupot mu się udało narobić, ale za dobre role Butlera, Powersa Boothe, i Pauline Lynch mogę temu filmowi wybaczyć bardzo bardzo wiele.

orbulon___

Faktycznie jesli chodzi o prawdziwa historie Attyli to musze przyznac, że sie nie popisali. Jednak dla mnie film był bardzo dobry (świetna gra aktorska, zawarty wątek miłosny, stroje tez niczego sobie). Jest to jeden z miich ulubionych filmów i nie zwracam zbytni uwagi na duże odbiegniecie od historii.
Polecam.

aaricia19

heh szczególnie stroje wojska Rzymian z czasów dyktatury Cezara. ^^

orbulon___

Zgadzam się.
Film był naprawdę mocno średni i bardzo się na nim zawiodłem.
Oglądałem go tuż po obejrzeniu "Spartakusa" :
http://www.filmweb.pl/film/Spartakus-2004-100047
i liczyłem na coś równie dobrego i niestety się przeliczyłem.