Moje drogie dzieci XXI wieku.Radzę obejrzeć oryginał,o którym było głośno.Pamiętam, że jeszcze w 1998 roku oglądałam ocenzurowaną wersję.Rutger Hauer tak doskonale wcielił się w rolę,że budził autentyczną grozę na planie.Dziś w epoce Piły i Hostelu to może nie robi wrażenia,ale oryginał posiada KLIMAT,którego tu brak,choć film ma taką samą fabułę.A Sean Bean może tu przerazić jednym-tragiczną grą aktorską.
nie jestem twoim dzieckiem i wlasnie tym mnie zacheciles do obejrzenia tego filmum zwracajac sie tak do ludzi zapewne Twoim ulubiony filmem jest tytanic czy z nowszych labirynt fauna a z ulubionych aktorów to bloom czy lessica alba.
Po pierwsze-krytyka filmu ma zaciekawić i zachęcić innych do wyrobienia własnego zdania.Każdy ma inny gust.Po drugie-rzadko kiedy zdarzają się dobre remake'i-oryginał zawsze jest lepszy a przynajmniej kultowy.Po trzecie-cieszę się że obejrzysz ten film.Tylko jedna prośba-obejrzyj najpierw oryginał.Po czwarte-nie znasz mnie i nie wiesz co lubię.Ja dodaję do ulubionych filmy,które naprawdę lubię,a nie które obejrzałam.Po piąte-tak,lubię "Labirynt fauna".Nie każdy musi i nikogo do tego nie zmuszam.I myślę,że to jeden z lepszych filmów roku 2006.Po szóste-jeśli chcesz wiedzieć co lubię wejdź w mój nick i zobacz.Nic nie ukrywam.Po siódme-"moje dzieci" to taka metafora-bardzo trudne słowo(sprawdź na Wikipedii)-uzasadnienie-osoby starszych roczników pamiętają pierwowzór.Czytałam ich wypowiedzi-podobne do mojej.
Miłego oglądania...
PS.Pisze się "Titanic".Mam sentyment i mimo wszystko zasłużył na 11 Oscarów.Był wielkim osiągnięciem na tamte lata.A jednak nie jest moim ulubionym.
PS.2 Przyznaj się więc-ile masz lat????
Jeszcze jedno-przyznam,że mnie poniosło.Jesteś osobą,która zna się na kinie(w przeciwieństwie do Ciebie ja się pofatygowałam aby przejrzeć twoje wypowiedzi),świadczy o tym choćby twoja obrona "Kontrolerów"których osobiście też lubię.Jednak nie rozumiem twojego negatywnego nastawienia do ocen typu 1/10.Czy uważasz,że nie ma filmów,które zasługują na taką ocenę?Mam nadzieję,że obiektywnym okiem ocenisz go.
Pozdrawiam,Rutosia(Wybacz,piszę z konta koleżanki)