PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=216015}

Autostopowicz

The Hitcher
2007
5,8 15 tys. ocen
5,8 10 1 14938
5,6 11 krytyków
Autostopowicz
powrót do forum filmu Autostopowicz

ok 5/10

ocenił(a) film na 5

Przesadzone zdolności "zabójcze" autostopowicza, co czasami wyglądało jakby był Rambo. Nie wyjaśnia się też dlaczego koleś wogóle się na nich uwziął.

ocenił(a) film na 3
sajmon84

Słaby film.

Tak jak napisałeś...nadprzyrodzone zdolności mordercy i wiele innych rażących rzeczy.

Jak rodzina może zabrać zakrwawionego nieznajomego w brudnych ciuchach z jakiegoś pustkowia ?

Do tego John i Grace błagali rodzinkę aby ta zjechała,a ta z debilnymi uśmiechami na ryju pojechała dalej,nawet gdy John i Grace mieli grozny wypadek nie zatrzymali się i nie sprawdzili czy młodych 2-ch ludzi w ogóle żyje = MEGA LOL

Do tego morderca był w stanie wymordowałaby film.

Tak jak napisałeś...nadprzyrodzone zdolności mordercy i wiele innych rażących rzeczy.

Jak rodzina może zabrać zakrwawionego nieznajomego w brudnych ciuchach z jakiegoś pustkowia ?

Poza tym morderca był w stanie zabić połowę meksykańskiej policji nie zostając przy tym niemal że niezauważalny przez większą część filmu.

Następnie jak on zrzucił ten samochód ze skarby ? Chyba telepatycznymi siłami,no i jakim cudem wiedział że Grace jest w motelu,chyba psychol umieścił tej lasce w dupie jakiś nadajnik GPS,bo zawsze wiedział gdzie szukać swoich ofiar.

Na koniec hit ! bardzo niebezpieczny morderca jest wieziony ciężarówką zamykaną na gorszy zamek,niż moja piwnica.

Do tego pilnuje go w środku jeden cieć,który gapiąc się na niego nie jest w stanie wyczaić,iż psychopata ściąga kajdanki czego wyrazami na swojej twarzy czy ruszającymi rękoma dawał wyrazne znaki,iż to właśnie robi.

Bomba !!! Film słaby i tylko ze względu na to,iż zagrała w nim fajna laska daję 3/10 !

Pozdro

ocenił(a) film na 3
Al_Capone_3

Poprzedni wpis jest pozbawiony trochę sensu,bo niechcący dwa razy wkleiłem ten sam fragment...sorry,ale mam nadzieję,iż wyłapaliście o co mi chodziło.

gadka umierającego ojca rodziny też była powalająca,pier... on coś mniej więcej o przeznaczeniu (nie pamiętał dokładnych słów).

ocenił(a) film na 6
Al_Capone_3

a jak dla mnie to 6/10 nie był taki zły ale rzeczywiście załatwienie kilku policjantów i pilota helikoptera to przesada :/

ocenił(a) film na 7
Al_Capone_3

Rzeczywiście - Rambo Bean Hitcher. Załatwić tyle radiowozów i helikoptera to małe przegięcie.
Co do rodzinki która nie zatrzymała się gdy parka miała wypadek to nie do końca wiemy co się stało od razu po wypadku. Pozabijana rodzinka razem z samochodem została znaleziona przez Johna i Grace niedaleko od miejsca ich rozbicia.
Ta rodzinka była religijna (domysł po zakrwawionej książce religijnej koło ich samochodu) i najwyraźniej każdemu chciała pomóc myśląc że Bóg im to wynagrodzi. Autostopowicz mógł też mieć własną gadkę na to jak wygląda. Ale to tylko domysły, gdyż tego w filmie nie pokazano. Ogląda się sympatycznie i film zasługuje według mnie na 7.

ocenił(a) film na 7
madryt1

Po pierwsze - chłopak miał na imię Jim, nie John
Po drugie - co do krytykowanej sceny z rozwaleniem radiowozów i helikoptera, to w oryginale jest niemal identyczna
Po trzecie - co do zamordowanej rodziny, to jest to raczej mało istotny element, wśród paru istotnych wad, które odbierają mu trzy gwiazdki

Ale nie zamierzam się wtrącać do cudzej opinii, chciałem tylko uporządkować kilka kwestii.

ocenił(a) film na 6
Shiloh

No film nie najgorszy, fajnie się oglądało, trzyma w napięciu ale przesadzony i to sporo. Mam nadzieję że starsza wersja będzie choć trochę lepsza.